Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrba zažil eufóriu ako v Lige majstrov. Konečne sme mali aj šťastie, vraví

Tréner českej futbalovej reprezentácie Pavel Vrba dosiahol so svojimi zverencami víťazstvo až na piaty pokus. Rosický a spol. vyhrali v utorkovom dueli A-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2016 do Francúzska doma nad Holanďanmi 2:1.

10.09.2014 11:35
Václav Pilař, Jasper Cillessen Foto: ,
Václav Pilař krátko po prekonaní Jaspera Cillessena.
debata

Od príchodu Vrbu na post šéfa realizačného tímu ťahali Česi sériu štyroch duelov bez víťazstva a dvoch prehier po sebe. Až prišlo stretnutie na Letnej proti bronzovým medailistom z nedávnych majstrovstiev sveta a šokujúci trojbodový zápis v dosiaľ najdôležitejšom Vrbovom zápase.

„Priznám sa, že päť minút pred koncom by som bral aj remízu, ale po víťazstve som ešte spokojnejší,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii bývalý kouč Viktorie Plzeň či MŠK Žilina Vrba narážajúc na skutočnosť, že jeho premiérové víťazstvo na lavičke Česka zariadil Václav Pilař až v nadstavenom čase. Domáci sa ujali vedenia v prvom polčase zásluhou nádhernej strely Bořeka Dočkala, ktorá aj s prispením pravej žrde skončila za bezmocným Jasperom Cillessenom.

„Oranjes“ odpovedali hlavičkou Stefana de Vrija v úvode druhej časti, ale potom prišiel ich osudový skrat na úplnom konci súboja. Daryl Janmaat chcel po centri súpera poslať hlavou malú domov Cillessenovi, loptu však nezasiahol ideálne, holandský brankár sa za ňou naťahoval márne a po odraze od žrde ju už bez problémov poslal do siete úplne voľný Pilař. „V predchádzajúcich zápasoch sa k nám šťastie obracalo chrbtom, teraz sa k nám priklonilo. Pomohli nám aj skúsenosti zo štyroch prípravných stretnutí, všetko sa nám vrátilo. Je to úžasný pocit. Prirovnal by som ho k úspešným zápasom v Lige majstrov,“ doplnil 50-ročný odborník.

V druhom utorňajšom meraní síl A-skupiny pomerne nečakane Island vyhral doma nad Tureckom 3:0 a v dueli Kazachstan – Lotyšsko gól nepadol. Česi nastúpia najbližšie v piatok 10. októbra v Turecku, na Holanďanov čaká v rovnakom termíne domáci súboj s Kazachmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #česká futbalová reprezentácia #holandská futbalová reprezentácia