Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vrba stále nepriviedol Čechov k výhre, rozhodla chyba pri rozohrávke

Českí futbalisti nedokázali v prípravnom zápase s USA využiť ani veľké šance a sami darovali súperovi jediný gól po chybe pri rozohrávke.

04.09.2014 08:24
Petr Čech, Joe Gyau Foto: ,
Českého brankára Petra Čecha ohrozuje Američan Joe Gyau.
debata

Brankár Petr Čech zariskoval, Vladimír Darida ťažkú prihrávku nespracoval a výsledkom bol gólový brejk Američanov. Obaja hlavní aktéri po zápase priznali, že sa zle rozhodli.

Bežala 39. minúta, keď Čech dlhým vyhodením loptu hľadal Daridu. Lenže prehliadol, že okolo neho sú len súperovi hráči a stred ihriska je nepokrytý, pretože sa ostatní spoluhráči očakávali rozohrávku do strán. Keď potom Darida prišiel o loptu, bežal Američan Diskerud sám na Čecha a Bedoya z dorážky zariadil jediný gól duelu.

„Samozrejme je škoda, že sme urobili chybu pri rozohrávke. To bola prakticky ich jediná šanca a ešte ju premenili s veľkým šťastím,“ mrzelo Čecha v pozápasovom rozhovore s novinármi.

Gól Američanov do bránky Česka

Riskantnou rozohrávkou sa vraj snažil prekvapiť súpera. „Keby sa to Vláďovi podarilo dostať do strany, tak by sme eliminovali naraz veľký počet protihráčov, čo bol môj zámer. Bohužiaľ z toho bola ťažká lopta a riskantná rozohrávka,“ priznal gólman.

Česi tak prehrali a stále zostávajú pod novým trénerom Pavlom Vrbom bez víťazstva – už štyri duely. Do utorňajšieho zápasu s Holandskom, ktorý bude už štartom do kvalifikácie o majstrovstvá Európy, tak nepôjdu v úplne pozitívnom rozpoložení.

Vrba mohol svojim zverencom aj dnes vyčítať zlú koncovku. Česi mali rovnako ako v predošlých zápasoch oveľa viac šancí ako súper, ale premeniť nedokázali ani jednu.

„Je to obrovská škoda. To, čo sme dnes zahodili, sa len tak nevidí,“ povzdychol si Vrba. Príčin opakovaného zlyhávania v koncovke vraj môže byť viac. „Je dobre, že sa do tých šancí dostávame. Otázka znie, prečo tie šance nepremieňame. Buď je to tým, že v českej lige sa naši hráči s takým dôrazným futbalom nestretávajú a majú to oveľa ťažšie na medzinárodnej scéne alebo je to tým, že vo finálnej fáze nie sme dostatočne kvalitní a nedokážeme uspieť,“ premýšľal Vrba.

„Výsledky samozrejme nie sú úplne optimálne, to si musíme priznať. Stojím si za tým, že hráči sa snažili odviesť maximum. Môžeme len nacvičovať, ale viete sami, že to nie je len o ôsmich dňoch v reprezentácii, musí to byť aj o pohode hráčov z klubu. Od niektorých sme čakali viac,“ podotkol Vrba.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #Petr Čech #česká futbalová reprezentácia #americká futbalová reprezentácia