Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súperi Slovana a Trnavy v lige neoslnili. Borisov remizoval, Zürich s debaklom

Bieloruský futbalový šampión BATE Borisov iba remizoval v sobotňajšom stretnutí 20. kola tamojšej najvyššej súťaže na pôde Naftanu Novopolock 1:1.

09.08.2014 22:33
MS Brazília, futbal, gól, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Súper Slovana Bratislava v play off Ligy majstrov 2014/2015 sa nerozhodným výsledkom udržal na priebežnom druhom mieste ligovej tabuľky, s dvojbodovým mankom na lídra z Minska a šesťbodovým náskokom práve pred Naftanom. Borisov viedol gólom Kriveca od 37. min, za domácich vyrovnal na konečných 1:1 Jakimov.

Prvý duel medzi Slovanom a BATE sa uskutoční v Bratislave v stredu 20. augusta, odveta v Bielorusku je na programe o šesť dní neskôr.

Švajčiarsky klub FC Zürich prehral v sobotňajšom stretnutí 4. kola tamojšej najvyššej súťaže na pôde majstrovského FC Bazilej 1:4. Súper Spartaka Trnava v play off Európskej ligy UEFA 2014/2015 ťahal od začiatku za kratší koniec a už v prvom polčase dvakrát inkasoval, Bazilejčania navyše zahodili pokutový kop. Hneď po prestávke v 55. min znížil Tunisan Mohamed Amine Chermiti, ale domáci v závere prikrášlili triumf ďalšími dvoma presnými zásahmi.

Ako je známe, Trnavčania pre pokračujúcu prestavbu svojho domovského štadióna v pohárovej Európe hrali doteraz v Zlatých Moravciach, kde však dostali výnimku od Európskej futbalovej únie (UEFA) len na prvé tri predkolá. V play off si museli nájsť iný stánok. Súboj s Zürichom sa uskutoční 21. augusta v Senici.

Ani FC Zürich si na súboj s Trnavou nezvolil ako dejisko svoj domovský štadión Letzigrund, na ktorom sa na budúci týždeň uskutočnia majstrovstvá Európy v atletike a na 28. augusta je na ňom naplánovaný slávny atletický míting Diamantovej ligy Weltklasse. Piaty tím posledného ročníka švajčiarskej ligy si preto na odvetu ako domáci stánok vybral štadión v St. Gallene pre 19 694 divákov.

FC Naftan Novopolock – BATE Borisov 1:1 (1:1)
Góly: 44. Jakimov – 37. Krivec
Zostava BATE: Černik – Gajdučik (43. Poľakov), Filipenko, Mladenovič, M. Voloďko – A. Voloďko (46. V. Rodionov), Aleksievič, Olechnovič, Krivec – Signevič, Jakovlev (63. Gordejčuk)

FC Bazilej – FC Zürich 4:1 (2:0)
Góly: 23. Gashi, 39. Zuffi, 74. Kakitani, 87. Emilio – 55. Chermiti
Zostava FC Zürich: D. Da Costa – R. Koch, Kecojevič, Djimsiti – Schönbächler, Yapi-Yapo, Kukeli, F. Rodríguez (73. Rikan) – Chiumiento (84. Buff) – Chikhaoui, Chermiti (79. Etoundi)

debata chyba
Viac na túto tému: #Európska liga #liga majstrov #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Bate Borisov #FC Zürich