Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabella sa nedal obmäkčiť, na lavičke Argentíny skončí

Alejandro Sabella odovzdá funkciu trénera futbalovej reprezentácie Argentíny. Oficiálne to oznámia na stredajšej tlačovej konferencii Argentínskej futbalovej asociácie (AFA), ktorá síce tému nepotvrdila, ale tunajšie médiá nepripúšťajú inú možnosť.

30.07.2014 10:47
Alejandro Sabella, Javier Mascherano,... Foto: ,
Takto smútil tréner Argentíny Alejandro Sabella s Javierom Mascheranom po prehratom finále MS v Brazílii.
debata

Sabella už dávnejšie naznačil, že po tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii skončí. „Odísť na vrchole je vždy pozitívne. Verím, že odovzdal národnému tímu všetko, a teraz je čas prenechať miesto inému človeku. Sabella odchádza, nech sa stane čokoľvek. Či získa trofej alebo nie, cyklus je na konci,“ povedal ešte pred neúspešným finále s Nemeckom Sabellov agent Eugenio López pre argentínske rádio FM Delta.

Vedenie AFA sa ešte pokúšalo kormidelníka presvedčiť, aby prehodnotil svoje rozhodnutie a zotrval pri tíme minimálne do juhoamerického šampionátu 2015. Ako alternatívy sa spomínajú Gerardo Martino a José Pékerman. Martino v minulosti viedol národný tím Paraguaja a čerstvo je po nevydarenej anabáze v FC Barcelona. Pékerman si pôsobenie na argentínskej lavičke vyskúšal v rokoch 2004 až 2006 vrátane šampionátu v Nemecku, tento rok v Brazílii to dotiahol s Kolumbiou až do štvrťfinále.

Sabella prevzal Argentínčanov v roku 2011 po Diegovi Maradonovi, predtým pôsobil dva roky v Estudiantes. V doterajších 41 stretnutiach na lavičke reprezentácie prehral len päťkrát.

debata chyba
Viac na túto tému: #argentínska futbalová reprezentácia #Alejandro Sabella