Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Český výber pod trénerom Vrbom ešte nevyhral

Tréner Pavel Vrba si nerobí ťažkú hlavu z toho, že sa ani v treťom zápase na lavičke futbalovej reprezentácie nedočkal výhry. Mrzí ho, že národný tím vinou nepresnej koncovky podľahol v príprave 1:2 Rakúsku, ale mužstvo ide podľa neho správnou cestou.

04.06.2014 10:50
Pavel Vrba Foto: ,
Pavel Vrba.
debata

Dúfa, že úspech sa dostaví už v septembri na štarte kvalifikácie majstrovstiev Európy. „Už som zažil veľa príprav, kedy sa nám zo začiatku nedarilo. Mužstvo sa tvorí, potrebuje sa zohrať. S Nórskom mužstvo ešte kopírovalo predchádzajúce výbery, od zápasu s Fínskom je tam veľa zmien či nových hráčov. Potrebujete určitý čas, pretože na tréningoch počas dvojdňových zrazov veľa nenacvičíte,“ povedal Vrba novinárom po včerajšom zápase.

Verí, že do úvodného zápasu kvalifikačnej skupiny s Holandskom stihnú Česi nedostatky vyladiť. „Pred Holandskom budeme mať spoločný osemdňový kemp a viac času zapracovať na určitých veciach, ktoré sa nám nepáčia,“ podotkol.

Je presvedčený, že tím ide správnou cestou. „Verím, že to stihneme, aby úspech prišiel už v septembri a nečakali sme napríklad pol roka,“ uviedol. „Hráči majú snahu aj v prípravných zápasoch zo seba vydať maximum, čo je obrovské plus. Verím, že sa nám to v kvalifikačných zápasoch vráti,“ doplnil Vrba.

Na výsledku s Rakúskom sa podľa neho podpísal aj fakt, že Čechom chýbali niektorí skúsení hráči. V Olomouci nastúpil v podstate ligový výber, len dvaja hráči pôsobili v uplynulej sezóne v zahraničí.

„Gólových šancí sme mali viac ako súper, hlavne v druhej polovici. Asi rozhodla väčšia skúsenosť a kvalita rakúskych hráčov v útočnej fáze . Nám chýbali niektorí skúsení hráči, ktorí sú už na dovolenke,“ vyhlásil Vrba.

Je presvedčený, že výsledky z jeho prvých troch duelov na lavičke reprezentácie nebudú mať na štart kvalifikácie vplyv. „Každé víťazstvo je dôležité pre psychiku, ale nemyslím si, že by to malo rozhodnúť o tom, ako to bude vyzerať v septembri. Bude skôr záležať na kluboch, ako budú úspešní v pohárových predkolách. Verím, že hráči potom prenesú pohodu aj do národného mužstva,“ dodal kouč.

Jeho zverencov čaká 3. septembra generálka na kvalifikáciu proti USA a potom už úvodný zápas skupiny s Holandskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Vrba #česká futbalová reprezentácia #rakúska futbalová reprezentácia