Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Zorané finále 2

Disciplinárna komisia SFZ týždeň čo týždeň volá na koberec zástupcov klubov, žiada od nich vysvetlenia a opatrenia.

09.05.2014 17:00
Slovan, Košice, fanúšik Foto: ,
Fanúšik ŠK Slovan Bratislava (vľavo) a fanúšik MFK Košice (vpravo) na hracej ploche po skončení zápasu finále Slovnaft cup medzi ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice.
debata

A ťahá z poloprázdnych pokladníc mastné pokuty. Za výtržnosti fanúšikov a nezvládnutú či nedostatočnú usporiadateľskú službu. Na jar kluby vycálovali spolu už tisíce eur.

Nedá sa svietiť, také sú predpisy a pravidlá. Aj vtedy, keď urobia maximum, aby sa sankciám vyhli, za organizáciu ligových zápasov zodpovedajú oni a môžu sa aj rozliať, platiť musia.

Zväz akoby vychádzal z cviku. Reprezentácia hrá doma sporadicky (za viac ako rok jediný zápas), z náročnejších stretnutí má pod palcom už len finále Slovenského pohára. Je jasné, že do Myjavy prišli aj takí exoti, ktorých futbal nezaujímal. Tak ako je to, žiaľ, takmer vždy.

O finále bol malý divácky záujem, ale organizátorom sa ani tak nepodarilo zabezpečiť dôstojný priebeh. Slovná prestrelka medzi Slovanom a SFZ, ktorá sa strhla a v ktorej sa teraz hľadá hlavný vinník frašky, kto mal čo urobiť a koho je čia vina, je smiešna bitka bez víťaza. Problém stojí inak: obe strany, zväz i kluby, musia spojiť rozum a sily, aby z futbalu nezdupkali poslední diváci.

Za zoranú organizáciu myjavského finále nesie zodpovednosť SFZ. Tak ako ju vyžaduje od klubov, mal by ju prijať, ukázať príklad a vyniesť tresty a opatrenia, aby sa podobné škandálne zápasy neopakovali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský futbalový zväz #Slovenský pohár vo futbale