Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrišek končí v Cottbuse, nechce hrať tretiu ligu

Pôsobenie slovenského futbalistu Erika Jendriška v nemeckom klube Energie Cottbus sa chýli ku koncu.

08.05.2014 15:04
19. Erik Jendrišek Foto: ,
Erik Jendrišek.
debata (1)

Už pred posledným 34. kolom II. nemeckej bundesligy je isté, že Cottbus opúšťa túto súťaž a slovenský útočník by mal zasa opustiť Cottbus. A to aj vzhľadom na klauzulu v zmluve, ktorá mu to umožňuje, pokiaľ jeho zamestnávateľ zostúpi do tretej ligy.

„Vychádzam z toho, že najbližšiu sezónu budem pôsobiť niekde inde. Tretia liga nie je pre mňa až taká zaujímavá,“ povedal Jendrišek pre Rádio Slovensko.

Klub z bývalej NDR Energie Cottbus nazbieral v aktuálnom ročníku druhej najvyššej nemeckej súťaže v 33 zápasoch iba 25 bodov. Tridsaťšesťnásobný slovenský reprezentant Jendrišek odohral 28 stretnutí. Strelil v nich jeden gól a ďalšie tri pripravil spoluhráčom. Spokojnosť teda nie je namieste.

„Bola to náročná sezóna najmä psychicky, keďže sa nám v klube nedarilo. Stojí za tým veľa faktorov, od zloženia kádra až po výmeny trénerov. Chýbalo nám stabilizovanie formy,“ podotkol 27-ročný rodák z Oravy Jendrišek.

Bývalý majster Slovenska a najlepší strelec Corgoň ligy v drese Ružomberka (2005/2006) už pôsobil v Nemecku v piatich kluboch. Začínal v Hannoveri, pokračoval v Kaiserslauterne, Schalke 04, Freiburgu a teraz pravdepodobne končí jeho ročná anabáza v Cottbuse. Chce v budúcnosti zostať na bundesligových trávnikoch?

"Nerobím rozdiely medzi krajinami. V Nemecku ma najviac poznajú, stále som sa tu cítil super. Sú tu veľmi navštevované ligy prvá aj druhá, ale nie som ani proti zmene krajiny. Uvidíme,“ dodal Jendrišek.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Jendrišek