Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hodové finále

Obsah priemerný, kulisy biedne. Taká je roky smutná realita Slovenského pohára. Malo to byť (po)hodové finále, ale všetko okolo pripomínalo len súboj nižšej cenovej skupiny.

02.05.2014 18:50
debata
zväčšiť Fanúšik ŠK Slovan Bratislava (vľavo) a fanúšik... Foto: SITA, Martin Medňanský
Slovan, Košice, fanúšik Fanúšik ŠK Slovan Bratislava (vľavo) a fanúšik MFK Košice (vpravo) na hracej ploche po skončení zápasu finále Slovnaft cup medzi ŠK Slovan Bratislava - MFK Košice.

Takmer všade jeden z najprestížnejších a najsledovanejších zápasov, ktorý na najlepších štadiónoch sledujú plné hľadiská, nemá u nás stále očakávanú atmosféru a lesk.

Zväz len s veľkými problémami hľadá dejisko. Nik sa netrhá o tento sviatok, ktorý má už bezmála polstoročnú tradíciu. Organizácia bola nedostatočná, návšteva ešte trápnejšia ako obvykle. Za uplynulých desať rokov len raz sledovalo finále menej divákov ako v Myjave.

Aj hŕstka fanúšikov drží organizátorov v šachu. Vždy sa nájde dakto, kto čosi vyparatí. Usporiadateľská služba s desiatkami (stovkami?) po zuby ozbrojených policajtov za chrbtom to nezvládala. Tradične si trúfa najmä na tých, ktorí sú beztak bezproblémoví, pravidlá dodržujú a ani vo sne im nenapadne, aby hádzali delobuchy, mlátili sa, preháňali po trávniku tesne pred výkopom.

Keď už sme oslavovali vstup do EÚ, tak pokračujme aj na futbalovom poli. Národné finále na Slovensku bude patriť v aktuálnej sezóne medzi najmenej dôstojné v štátoch únie. Na elitný zápas slovenského futbalu sa ani za desať rokov nič pozitívne z pohárových vrcholov európskych veľmocí nenalepilo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský pohár vo futbale