Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Alvesov banán bola pripravená reklama

Svojrázne protirasistické gesto brazílskeho futbalistu Daniela Alvesa da Silvu bolo vopred pripravené.

02.05.2014 14:52
debata

To, že onedlho 31-ročný obranca FC Barcelona (nar. 6. mája 1983) zje banán, hodený na ihrisko, vymyslela reklamná agentúra. Informuje o tom portál iDnes.cz.

„Gestá nepotrebujú preklad. Potvrdilo sa, že sa z toho stal celosvetový virál. Pôvodne mal banán zjesť útočník Neymar, ale s Alvesom to napokon funguje úplne rovnako,“ uviedol pre španielsky denník AS Guga Ketzer, pracujúci pre agentúru Loducca, ktorá pripravovala túto kampaň s ďalšími spoločnosťami. Malo ísť o reakciu na rasistické prejavy z marcového barcelonského derby Espanyol – FC. Napokon vznikla udalosť, ktorá si vyslúžila ohlas po celom svete.

Všetko sa začalo pred týždňom v zápase španielskej La Ligy Villarreal – FC Barcelona. Dani Alves išiel kopať roh, keď pri ňom dopadol banán. Brazílčan sa nešiel sťažovať rozhodcovi, ale ovocie zobral z trávnika, olúpal a zjedol. Až potom zahral rohový kop.

Na sociálnych sieťach sa následne do kampane zapojili ďalší futbalisti – s banánom sa vyfotili Neymar, Sergio Agüero, David Luiz či Mario Balotelli. Vznikla z toho celosvetová protirasistická akcia. To, že všetko bolo dopredu pripravené, teraz mohol priznať „mozog“ kampane Guga Ketzer.

V tejto súvislosti sa objavili aj špeciálne tričká, ktoré sa predávajú za 25 eur a je o ne obrovský záujem.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dani Alves