Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie sme stavaní na futbal, tvrdí o svojom tíme hviezda Chelsea Hazard

Stredopoliar Eden Hazard si po stredajšom vyradení Chelsea v semifinále Ligy majstrov od Atlética Madrid rýpol do taktiky svojho trénera Josého Mourinha.

01.05.2014 15:38
Eden Hazard Foto: ,
Eden Hazard po tom, ako nepremenil šancu pred bránkou Atlética Madrid.
debata

Podľa belgického futbalistu londýnsky tím doma prehral 1:3 , pretože nie je stavaný na hranie futbalu, ale len na rýchle protiútoky.

„Chelsea nie je nastavená na to, aby hrala futbal. Chelsea je nastavená na brejky. Sme v nich dobrí, trošku ako Real Madrid proti Bayernu Mníchov (v druhom semifinále Ligy majstrov),“ povedal Hazard v rozhovore pre francúzsku televíziu.

Anglické mužstvo vďaka defenzívnej taktike v úvodnom semifinále v Madride uhralo bezgólovú remízu. V odvete na štadióne Stamford Bridge potom síce Chelsea strelila vďaka Fernandovi Torresovi v 36. minúte vedúci gól, ale potom zlyhala v defenzíve a umožnila Atléticu trikrát skórovať.

„Neviem, čo nám chýbalo. Po góle sme mali zápas vo vlastných rukách. Gól do šatne nám ublížil a po zmene strán už sme nedokázali byť lepší. Možno chceli do finále viac ako my,“ uvažoval Hazard.

„Bol to intenzívny zápas, krásny pre divákov so šancami na oboch stranách. Som smutný, ale logicky to musím rešpektovať. Oni si zaslúžili postúpiť,“ pridal dvadsaťtriročný ofenzívny stredopoliar.

Mourinhov štýl zameraný na obranu bol kritizovaný aj po nedeľňajšom ligovom víťazstve 2:0 na ihrisku Liverpoolu. Jeho tréner Brendan Rodgers dokonca vyhlásil, že súper vo svojom pokutovom území zaparkoval dva autobusy.

„Mužstvo Chelsea v tomto okamihu nemá dostatok kreativity, aby rozobrali súpera,“ povedal po prehre s Atléticom niekdajší stopér Liverpoolu a televízny expert Jamie Carragher. „Chelsea má toľko ofenzívnych talentov, ale v šiestich semifinále Ligy majstrov dala len dva góly,“ pripomenul bývalý anglický reprezentant.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Eden Hazard #Chelsea FC