Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O 45. trofej sa pobijú Košice a Slovan

Prvý máj oslávi slovenský futbal tradične finálovým súbojom o národný pohár - Slovnaft Cup. Netradičná je dvojica, ktorá sa oň pobije.

01.05.2014 07:38
Košice - Slovan Bratislava, corgoňliga Foto: ,
Nedávno vo vzájomnom súboji triumfoval Slovan. Kto vyhrá pohár?
debata

Prvý raz v 45-ročnej histórii narazia na seba dva silné futbalové kluby – Slovan Bratislava a MFK Košice. Netradičné bude aj dejisko: prvý raz sa finále uskutoční na Myjave.

Jasným favoritom je obhajca Slovan, v tomto ročníku v lige dva razy súpera zdolal na jeho pôde (1:0 a 2:0) a doma remizoval (1:1), vedie tabuľku, Košice sú ôsme. Belasí vybojovali v štyroch uplynulých rokoch tri trofeje, Košičania sa z nej tešili pred piatimi rokmi.

„Finále sa hrá na jeden zápas, nie je to liga, preto hovoriť o favoritovi je komplikovanejšie. Zaslúžene sme však vo finále a verím, že v ňom podáme dobrý výkon a obhájime double,“ zdôraznil slovanistický tréner Jozef Valovič.

Košický kouč Radoslav Látal považuje súpera za favorita. „Naposledy sme urobili v ligovom zápase hrubú chybu a Slovan nás za ňu potrestal. To by sa nám aj teraz vypomstilo. Takýto zápas rozhodujú maličkosti,“ zdôranil pre stránku SFZ.

Slovan a Košice nazbierali v doterajšej histórii pohára viac ako tretinu prvenstiev – Slovan trinásť (šesť v ére samostatnosti), Košice štyri (tri predchodcovia súčasného klubu).

Podľa Valoviča urobilo košické mužstvo na jar výkonnostný pokrok. „Presvedčili sme sa o tom aj v nedávnom ligovom súboji na jeho ihrisku. Vieme, že nás čaká ťažký súper.“

Látal je presvedčený, že Slovan už získa titul, čo znamená, že jeho tím sa bez ohľadu na zajtrajší výsledok predstaví v Európskej lige. Finále sa však pokúsi súperovi znepríjemniť.

„Určite sa nechceme len brániť a hrať defenzívne, to by bola naša smrť. Budeme sa usilovať streliť gól, kto ho dá prvý, bude mať výhodu,“ domnieva sa.

Slovanisti nastúpia na stretnutie v špeciálnej sade nových dresov, ktorými si pripomenú 95. výročie založenia klubu. Hrá sa o 70-tisíc eur, pričom 50-tisíc pripadne víťazovi, 20-tisíc zdolanému finalistovi. Ak sa zápas skončí nerozhodne, nasleduje najskôr predĺženie 2×15 minút a ak ani potom nebude známy víťaz, príde na rad penaltový rozstrel.

Slovan Bratislava – MFK Košice

Finále Slovenského pohára – Slovnaft Cup, Myjava, 1. máj, výkop 18.20, hlavný rozhodca Miroslav Jaška, priamy prenos TV Dajto.

Slovan ešte nezaváhal

Oba tímy na ceste do finále odohrali po šesť stretnutí. Slovan vyhral všetky a dosiahol skóre 19:2. Ani Košice ešte v tomto ročníku neprehrali, ale k štyrom výhram pripojili dve remízy a celkové skóre je 12:4. V prvom semifinálovom súboji v Ružomberku dosiahli bezgólovú remízu a namále mali už v 3. kole v Seredi, kde len remizovali 1:1 a postúpili so šťastím v penaltovom rozstrele – 3:2. Najlepším strelcom v aktuálnom ročníku je zatiaľ Košičan Novák, ktorý dal štyri góly, v slovanistickom drese strelil Vittek tri.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #mfk košice #Slovenský pohár vo futbale