Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Atlético bojuje o štart Courtoisa, ale nechce si tiež pohnevať Abramoviča

Futbalové kluby Chelsea a Atlético Madrid bojujú pred začiatkom semifinálových bojov Ligy majstrov aj na diplomatickom poli. Oba tímy riešia, či za španielsky tím môže nastúpiť brankár Thibaut Courtois, ktorý je na hosťovaní práve z anglického mužstva.

15.04.2014 09:06
Thibaut Courtois Foto: ,
Thibaut Courtois.
debata

Európska futbalová únia (UEFA) vyhlásila klauzulu v zmluve o zákaze štartu Courtoisa proti Chelsea za neplatnú a podľa jej názoru môže Belgičan chytať. Prezident Atlética Enrique Cerezo to však nevidí tak jasno a naďalej rokuje s londýnskymi partnermi.

„Courtois bude hrať len v prípade, že sa dohodneme s Chelsea,“ povedal podľa Daily Mail Cerezo, ktorý sa nechce rozhádať najmä s majiteľom londýnskeho tímu Romanom Abramovičom. Atlético si totiž chce udržať belgického reprezentanta aj pre budúcu sezónu. Courtois má s Chelsea kontrakt do leta 2016. Tím zo Stamford Bridge navyše môže pomôcť nákupom útočníka Diega Costu za 60 miliónov eur vyriešiť madridskému tímu finančné problémy. Podľa španielskeho denníka Marca by komplikovanú situáciu mali vyriešiť do konca tohto týždňa. Prvý duel semifinále Ligy majstrov medzi Atléticom a Chelsea sa hrá v utorok 22. apríla.

Kmeňový brankár Chelsea Courtois je na hosťovaní v madridskom tíme už tretiu sezónu a po postupe Atlética do semifinále LM sa prezident klubu Enrique Cerezo vyjadril, že v prípade prisúdenia Chelsea by nemal dostatok financií na úhradu požiadavky Angličanov. Tí údajne pýtali od španielskeho klubu 5 miliónov libier za umožnenie štartu Belgičana v konfrontácii proti tímu zo Stamford Bridge. Courtois, ktorý bude reprezentovať rodnú krajinu na majstrovstvách sveta v Brazílii, sa ešte nepredstavil v drese Chelsea, v Londýne ho považujú za nástupcu Petra Čecha.

debata chyba
Viac na túto tému: #atlético madrid #Thibaut Courtois #Chelsea FC