Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice a Ružomberok. Bude to už priamy súboj o Európu?

Všetko nasvedčuje tomu, že už v odvetnom semifinálovom súboji Slovenského pohára - Slovnaft Cupu Košice - Ružomberok sa bude rozhodovať o majiteľovi miestenky do Európskej ligy.

15.04.2014 08:00
Prádzne tribúny, Slovan, Pasienky Foto:
Ilustračné foto
debata

Futbalisti Slovana sú totiž jednou nohou vo finále. Zároveň výrazne vedú v lige a titul i účasť v Lige majstrov im sotva unikne, ich finálový pohárový súper sa automaticky bez ohľadu na výsledok v záverečnom zápase prebojuje do druhého európskeho pohára.

To ešte viac zvyšuje význam odvety v Košiciach. Tréner Látal dokonca v sobotňajšom ligovom zápase v Trnave obetoval viacero opôr a nechal ich oddychovať na lavičke. Zo štandardnej základnej zostavy vynechal ôsmich hráčov. Možno aj kvôli tomu si jeho zverenci pripísali prvú prehru na jar.

„Šetril som niektorých hráčov na pohárový zápas,“ potvrdil po stretnutí Radoslav Látal, ktorý postavil aj futbalistov, ktorí nemajú ligové skúsenosti. „Cítime v pohári veľkú šancu. V Ružomberku sme uhrali sľubný výsledok a rozhodovať sa bude teraz u nás doma.“

Ružomberský tréner Jozef Chovanec zdôrazňuje, že doma jeho tím nepustil Košičanov do žiadnej šance, ale sám nebol schopný streliť gól. Košičania majú síce výhodu domáceho prostredia, ale Ružomberčanom zasa stačí na finále aj akákoľvek remíza okrem bezgólovej. Prvým predpokladom je však strelenie gólu.

Slovan ich dal v Senici tri, bez väčších problémov vyhral a ak by úspešne nedotiahol semifinále a trápil by sa podobne ako naposledy v lige s Myjavou, bola by to ďalšia senzácia na jeho úkor. Seničania však nevnímajú odvetu len ako formalitu, pokúsia sa Slovan zaskočiť. Na Pasienkoch sa im však tradične nedarí, nevyhrali tu v deviatich ligových zápasoch po sebe, z toho dosiahli len dve remízy…

Semifinálové odvety
13.00 Slovan Bratislava – FK Senica (prvý zápas 3:1), 16.30 MFK Košice – MFK Ružomberok (0:0).

Pasienky plné mladých fanúšikov

Zápas na Pasienkoch sa začne netradične o 13.00. Slovan venoval odvetné semifinále bratislavským základným a stredným školám, akciu nazval Poď na futbal. Chce prilákať do hľadiska väčší počet mladých fanúšikov. V prestávke ich čaká zaujímavý program, tanečné i hudobné vystúpenia. Tri školy s najväčším počtom zúčastnených žiakov (v pomere k celkovému počtu) získajú ceny.

„Očakávame vyše štyrtisíc mladých divákov asi zo sedemdesiat škôl, nielen z Bratislavy ale aj z okolia,“ zdôraznil riaditeľ ŠK Tomáš Straka. „Ospravedlňujeme sa zároveň divákom, ktorí nebudú môcť prísť na štadión vzhľadom na skorý začiatok, ale v minulosti boli návštevy na pohároch veľmi malé, aj takto chceme oživiť záujem. Tento projekt má nadväznosť na ďalšiu akciu – nábor do našich prípraviek. Očakávame, že príde viac ako sto detí z týchto škôl.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #mfk košice #MFK Ružomberok #Slovenský pohár #FK Senica