Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovenskom pohári sa začína boj o finále

V Slovenskom pohári - Slovnaft Cupe sa začína boj o finále. V utorkových prvých semifinálových stretnutiach Ružomberok hostí Košice a Senica Slovan.

08.04.2014 11:00
Senica, Slovan, Jakub Kosorin, Tomáš Bagi, Erik... Foto: ,
Momentka z posledného vzájomného zápasu, v ktorom Slovan vyhral v lige nad Senicou 2:0.
debata

Domácim tímom sa v poslednom období príliš nedarí, pokúsia sa využiť prvé zápasy, aby sa pred odvetami udržali vo finálovej hre. Seničania z uplynulých piatich jarných zápasov vyhrali len jediný (nad Nitrou) a nedarí sa im ani doma, kde boli donedávna suverénni. Naposledy si neporadili so zachraňujúcim sa DAC, v závere zápasu vybojovali aspoň remízu. A predtým podľahli Trnave.

Seničania sa v krátkom čase stretnú s obhajcom trofeje tri razy. Po ligovom súboji pred týždňom, v ktorom podľahli 0:2, ich teraz čakajú dve semifinálové stretnutia. „Naším cieľom je postup do finále, ale aj v nedávnom ligovom zápase sme sa presvedčili, že Senica bude nepríjemná a musíme sa na súboj s ňou dobre pripraviť,“ zdôrazňuje líder Slovana Róbert Vittek.

Pred vyše dvoma rokmi sa súperi stretli vo štvrťfinále súťaže a postúpila Senica – oba tímy využili domáce prostredie a vyhrali 2:0, v penaltovom súboji boli úspešnejší Záhoráci.

Ružomberčania si ešte veľmi dobre pamätajú na lekciu, ktorú im dali Košičania presne pred mesiacom v lige, keď vyhrali na ich pôde 3:0. Aktuálne sa im nedarí, prehrali dva uplynulé ligové zápasy, naposledy doma s Banskou Bystricou a predtým aj v Zlatých Moravciach. V lige sa im vzďaľuje šanca na miesto do pohárovej Európy, čo je hlavný cieľ mužstva. Momentálne sa javí reálnejšie postup z domáceho pohára, preto utorkovému súboju pripisujú vážnosť.

Sebavedomie Košičanov však stúpa, v jarnej tabuľke sú hneď za Slovanom a ešte neinkasovali gól. Po zime im patrilo 9. miesto, teraz sa posunuli na tretie. Ich brankár Darko Tofiloski si drží čisté konto už 561 minút. „Chcem si nulu udržať aj v pohárovom zápase v Ružomberku,“ zdôrazňuje košický brankár.

Program semifinále:

Utorok: 16.30 Ružomberok – Košice, 17.30 Senica – Slovan.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #mfk košice #MFK Ružomberok #Slovenský pohár #FK Senica #prvé semifinále