Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea vraj zakázala Arnhemu hrať v európskych pohároch

Holandský futbalový tím Vitesse Arnhem čelí obvineniu, že za spoluprácu s Chelsea obetoval vlastné ambície a odmietol hrať v európskych pohároch. V rozhovore pre denník De Telegraaf to vyhlásil bývalý gruzínsky majiteľ klubu Merab Džordania.

03.04.2014 15:18
FC Chelsea Foto: ,
Ilustračné foto
debata

O Vitesse sa začal zaujímať holandský futbalový zväz. „Požiadali sme ich, aby nám vysvetlili, aká je štruktúra ich vedenia. V najbližších dňoch budeme mať schôdzku so zástupcami klubu a potom rozhodneme, či je potrebné začať vyšetrovanie,“ citovala vyhlásenie zväzu agentúra Reuters.

Podľa Džordania, ktorý klub v roku 2010 zachránil pred krachom, sa Chelsea niekoľkokrát snažila Arnhemu zabrániť v postupe do Ligy majstrov. Podľa pravidiel UEFA kluby s rovnakým majiteľom nemôžu nastupovať v jednej sezóne v rovnakej súťaži.

„Poviem fanúšikom, ako to bolo,“ vyhlásil Džordania. „Chcel som hrať o titul, ale Londýn bol proti. Ambície sú vraj v poriadku, ale Vitesse nesmie postúpiť do Ligy majstrov. Aj preto vlani v júni z klubu odišiel tréner Fred Rutten. Vedel, že mu nedovolia vyhrať titul,“ dodal bývalý tréner gruzínskej reprezentácie a predseda tamojšieho zväzu.

Chelsea sa k obvineniu odmietla vyjadriť a súčasný riaditeľ Vitesse Bert Roetert iba uviedol, že ide o „zlý aprílový vtip“.

Súčasným majiteľom arnhemského klubu je Rus Alexander Čirigirinskij, Chelsea patrí jeho krajanovi Romanovi Abramovičovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vitesse Arnhem #Chelsea FC