Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Řepka šokoval: priznal sa k rasizmu i vyrovnávaniu si účtov s Křetinským

Bývalý český reprezentant vo futbale Tomáš Řepka sa priznal, že pred dvoma rokmi úmyselne škodil Sparte Praha v boji o ligový titul a hráčov konkurenčnej Slavie Praha urážal rasistickými pokrikmi.

19.03.2014 16:34
Tomáš Řepka Foto:
Búrlivák Tomáš Řepka.
debata

Známy búrlivák to uviedol v rozhovore pre Radiožurnál pri príležitosti prezentácie svojej novej knihy Neuhýnam!, ktorá sa v týchto dňoch dostane do obchodov.

Řepka na jar 2012 ako hráč Českých Budějovíc v stretnutí s Libercom štyri kolá pred koncom ligovej súťaže fauloval v pokutovom území Slováka Michala Breznaníka. To bol moment, čo zlomil zápas v prospech Slovana, ktorý zvíťazil 4:0 a neskôr aj získal ligový primát. Ako teraz Řepka priznal, uchýlil sa k tomuto zákroku schválne.

„V tú danú chvíľu som to nedomyslel. Ublížil som klubu ako takému. Bola tam taká ľudská márnomyseľnosť, pre ktorú som si to chcel vybaviť s pánom Křetinským,“ poukázal Řepka na svoje spory s majiteľom Sparty. „Myslím si, že sa ku mne nezachoval férovo, keď som odchádzal zo Sparty, preto som mu sľúbil, že mu to raz vrátim. Dúfam, že sa mi to podarilo. Táto vec bola vo mne a nikto o nej nevedel. Dobrovoľne som sa k nej priznal. Mohol som ju tisíckrát zaprieť a povedať, že to nie je pravda. Postavil som sa k tomu čelom aj so všetkými následkami, ktoré mohli nastať a nastanú. Ak je človek úprimný a férový, tak nemôže byť všivák,“ cituje iSport.cz slová bývalého stopéra, ktorý už ukončil profesionálnu hráčsku kariéru.

Staré krivdy zostanú podľa neho vyrovnané, ale žiada niečo od Daniela Křetinského. „Chcem, aby sa priznal k jednej veci. Aby verejne povedal, že nerozumie futbalu. Potom budem spokojný,“ nebral si servítku pred ústa niekdajší hráč West Hamu United či Fiorentiny a zašiel ešte ďalej.

Na otázku poslucháča, či na bývalých hráčov nenávidenej Slavie Praha kričal na ihrisku „ty žid slavistický“, odpovedal: „Samozrejme, kričal som ešte horšie veci a je dobre, že sa to nepublikovalo. Mám sa im za to ospravedlniť? To odo mňa nemôže nikto chcieť. Ja by som išiel ďalej, toto mi nie je ľúto. Pokiaľ ide o Slaviu, tak mi nič nebolo ľúto.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Řepka