Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podbrezová sa pokúsi využiť šesťbodový únik

Týždeň po najvyššej futbalovej súťaži sa začne jar aj v druhej lige. Súťaž sa bude hrať posledný raz v tejto podobe.

08.03.2014 09:00
debata

V nasledujúcom ročníku bude mať druhá liga dve skupiny po 12 tímov, rozdelia sa podľa regionálneho princípu.

Víťaz druhej ligy postúpi do najvyššej súťaže, nik priamo nevypadne, ale posledný tím bude hrať baráž s jedným z treťoligistov, ktorý bude prvý pod postupovou čiarou. Počet postupujúcich zo skupín tretej ligy bude závisieť od toho, kto z ligy vypadne (s najväčšou pravdepodobnosťou to bude mužstvo zo západu Nitra alebo Dunajská Streda) a kto do nej postúpi (takmer isto mužstvo z východnej vetvy).

Komfortný, ale nie rozhodujúci náskok má po jeseni Podbrezová, ktorú prenasledujú tri východoslovenské mužstvá – Bardejov, Michalovce a Prešov sú prakticky na jednej bodovej úrovni. „Na jeseň sme mohli zvládnuť niektoré zápasy aj lepšie a mať na konte o nejaký bod viac, ale celkovo som spokojný,“ hodnotil situáciu podbrezovský tréner Jaroslav Kentoš.

Podbrezovčania majú jasný cieľ – postúpiť. Aj pred rokom však zimovali na čele, lenže preskočila ich Dunajská Streda. „Verím, že sme sa poučili a jarnú časť zvládneme. Vlani bola iná situácia, viedli sme pred Dunajskou Stredou len o jeden bod,“ domnieva sa Kentoš. Pravda, šesťbodový náskok nepovažuje ani on za rozhodujúci. „Zostalo trinásť kôl a pred nami sú aj vzájomné zápasy s najväčšími súpermi,“ dodal.

Podobný názor zastávajú aj tímy za lídrom a ešte sa nevzdávajú. „Ešte nie je nič rozhodnuté. Až jarné súboje ukážu, kto má najväčšie šance na postup,“ vravel v závere jesene prešovský kouč Jozef Kostelník, ktorý by rád doviedol Tatran späť do najvyššej súťaže.

Všetci najväčší kandidáti na postup sa predstavia v úvodnom jarnom kole na ihriskách súperov, už sobota môže naznačiť viac o ich šanciach. Prešovčania hostia Podbrezovú v 24. kole koncom tohto mesiaca. Podbrezová sa v polovici apríla predstaví v Bardejove a hneď o týždneň bude hostiť Michalovce. Súťaž vyvrcholí 33. kolom 31. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #II. futbalová liga