Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho: Hazard môže raz konkurovať Messimu a Ronaldovi

Tréner londýnskeho futbalového klubu FC Chelsea José Mourinho vyzdvihol po pondelňajšej ligovej výhre 1:0 nad Manchestrom City belgického ofenzívneho stredopoliara Edena Hazarda.

04.02.2014 15:10
Eden Hazard, radosť Foto: ,
Eden Hazard.
debata

Podľa portugalského kormidelníka je 23-ročný záložník jednotkou medzi mladými futbalistami. „Potrebuje zostať nohami na zemi a stále napredovať. Je však zrejme najlepším mladým hráčom na svete a má predpoklady na to, aby raz konkuroval Lionelovi Messimu a Cristianovi Ronaldovi,“ vyhlásil Mourinho po víťaznom stretnutí na margo rodáka z La Louviére.

Hazard nastúpil v základnej zostave Chelsea a v nadstavenom čase druhého dejstva ho na trávniku vymenil senegalský útočník Demba Ba. „Dajte mu čas. Dajte čas Hazardovi, Willianovi, Schürrlemu a Salahovi. Potrebujú dobré výsledky, tento je pre nich veľmi dôležitý,“ uzavrel 51-ročný portugalský kouč so zreteľom na ďalších svojich zverencov.

Jediný gól pondelkového zápasu 24. kola na Etihad Stadium strelil v 32. min stopér Londýnčanov Branislav Ivanovič. Pre „The Citizens“ to bolo vôbec prvé domáce zaváhanie v tomto ročníku, dosiaľ mali unikátnu bilanciu 11 – 0 – 0 so skóre 42:8. Chelsea sa vďaka zisku troch bodov dotiahla v tabuľkovom poradí práve na Manchester City, oba kluby získali v doterajšom priebehu dlhodobej súťaže po 53 bodov. Zverenci Manuela Pellegriniho nevyužili príležitosť dostať sa na čelo Premier League, lídrom zostal londýnsky Arsenal, ktorý má na konte 55 bodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Eden Hazard #Chelsea FC