Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti Santanderu v pohári bojkotovali štvrťfinálovú odvetu

Štvrťfinálová odveta Španielskeho pohára na ihrisku treťoligového tímu Racing Santander sa skončila pre bojkot domácich futbalistov po jedinej odohratej minúte.

30.01.2014 22:04
futbal, bránka, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Hráči, ktorí požadujú odstúpenie celého vedenia klubu kvôli niekoľko mesiacom oneskoreným výplatám, zostali po začatí zápasu so San Sebastianom stáť uprostred ihriska a rozhodca krátko nato hru zastavil.

Pozrite si reakciu futbalistov Santanderu.

Kapitán Santanderu Mario Fernández v pondelkovom vyhlásení pre médiá uviedol, že klub dlhuje hráčom výplaty za niekoľko mesiacov. „Aj napriek opakovaným sľubom prezidenta sa vôbec nič nedeje. Pretože sa zhoršuje naša finančná situácia a vedenie nijako adekvátne nereaguje, kabína sa jednohlasne zhodla na tom, že bude požadovať okamžitú rezignáciu prezidenta aj zvyšku vedenia,“ povedal.

V opačnom prípadne mužstvo pohrozilo bojkotom pohárovej odvety. Vedenie klubu dostalo lehotu do začiatku zápasu, požiadavke futbalistov ale nevyhovelo.

Po úvodnom hvizde sa preto hráči Santanderu zoskupili okolo stredového kruhu, zatiaľ čo si ich súper prihrával loptu na svoje polovici ihriska. To trvalo približne minútu, potom rozhodca zápas ukončil. Fanúšikovia Racingu medzitým skandovali heslá na podporu futbalistov.

Prvý štvrťfinálový zápas vyhral San Sebastian doma 3:1. Jeho budúcim súperom bude Barcelona. Santander v roku 2011 kúpil indický podnikateľ Ahsan Ali Syed s cieľom konkurovať Realu Madrid a Barcelone v najvyššej súťaži, namiesto toho však prišiel zostup do druhej ligy. Po ďalšej nevydarenej sezóne Ali Syed tím opustil a Racing pred touto sezónou klesol do tretej ligy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #Kráľovský pohár #Santander #bojkot