Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Touré zavŕšil víťazný hetrik. Opäť je najlepší africký futbalista

Hviezda Manchestru City Yaya Touré sa stal tretíkrát za sebou najlepším africkým futbalistom roka 2013.

10.01.2014 11:03
Yaya Toure Foto:
Yaya Toure.
debata

Tridsaťjedenročný reprezentant Pobrežia Slonoviny si ocenenie prevzal na štvrtkovej slávnosti v Lagose. V ankete Africkej futbalovej konfederácie predstihol druhého Johna Obiho Mikela a tretieho Didiera Drogbu. „Chcem sa poďakovať svojej rodine a zároveň zablahoželať Johnovi Obimu Mikelovi, ktorý by si tiež zaslúžil toto ocenenie,“ povedal Touré.

Najlepším futbalistom pôsobiacim na africkom kontinente sa stal Egypťan Mohamed Aboutrika. Pre 35-ročného hráča Al Ahly je to nečakaný bonus krátko po tom, čo oznámil koniec kariéry. Klubom roka 2013 sa v Afrike stal egyptský Al Ahly, ktorý ôsmykrát v histórii vyhral kontinentálnu Ligu majstrov. Po úspešnom roku putovalo niekoľko ocenení do Nigérie. Reprezentačný tréner Stephen Keshi sa stal koučom roka, jeho zverenci sú reprezentáciou roka. Nigérijský výber do 17 rokov vyhral anketu o mládežnícky tím a za talent roka vyhlásili jeho oporu Kelechiho Iheanacha.

Legendami afrického futbalu sa vo štvrtok stali Bruno Metsu a José Faria. Tréner Keshi by mal v ideálnej jedenástke roka v bránke Vincenta Enyeamu, v obrane Ahmeda Fathiho, Mehdiho Benatiu, Kevina Constanta, v strede poľa Johna Obiho Mikela, Yayu Tourého, Mohameda Aboutriku a Jonathana Pitroipu a v útoku Emmanuela Emnikeho, Asamoaha Gyana a Pierra-Emericka Aubameyanga.

debata chyba
Viac na túto tému: #Yaya Touré