Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

VIDEO: Maročania neoslavovali, zaujímal ich iba Ronaldinhov výstroj

Do Maroka prišli s jediným cieľom: aby vyzvali slávny Bayern Mníchov a popasovali sa s ním o trofej pre najlepší futbalový klub planéty. Zažili však šok.

19.12.2013 13:32
Ronaldinho Foto: ,
Takto sa Ronaldinho radoval po góle do siete marockého klubu. Po zápase však dôvod na oslavu nemal, lichotil mu iba záujem hráčov víťazného klubu o svoj výstroj.
debata

Futbalisti brazílskeho Atlética Mineiro sa na klubových majstrovstvách sveta postarali o veľké prekvapenie. Víťaz Pohára osloboditeľov, juhoamerickej Ligy majstrov, nestačil v semifinále na marockého šampióna Raja Casablanca. Domácim podľahol 1:3 (0:0). „Je to hanba. Nezvládli sme najdôležitejší zápas roka,“ vravel po záverečnom hvizde tréner Cuca, ktorý na druhý deň rezignoval na svoj post. Pritom len pred niekoľkými dňami predĺžil zmluvu…

Slávny klub nespasil ani dvojnásobný najlepší futbalista roka Ronaldinho. Niekdajšia hviezda Barcelony či milánskeho AC síce dokázala po parádnom priamom kope vyrovnať na 1:1, no záver patril Casablance, ktorej pomohol aj hlavný rozhodca. Šesť minút pred koncom odpískal v prospech Maročanov jedenástku – za faul, ktorý nebol.

Aj tento moment prispel k obrovskej senzácii. Prehru Atlética si nepripúšťali stávkové kancelárie ani jeho fanúšikovia. Do Marrákešu ich pricestovalo približne 10-tisíc. No štadión opúšťali zjavne rozčarovaní. „Musíme sa im ospravedlniť, veď za nami precestovali tisíce kilometrov a my sme im predviedli hanebný výkon. Za tento nezdar by sme mali niesť zodpovednosť,“ kajal sa Cuca.

Klub z Belo Horizonte, ktorý dispnuje trojnásobne drahším kádrom (35 miliónov eur) ako Maročania, doplatil na nepremieňanie šancí. V porovnaní s obetavo hrajúcim súperom bol lepší v držaní lopty (54% – 46%) i v počte streleckých pokusov (19:11). Na postup do finále (priamy prenos na Eurosporte) to však nestačilo.

Ďalšie prekvapenie pripravili Maročania po zápase. Namiesto veľkých osláv sa niekoľko z nich vrhlo na najväčšiu hviezdu Mineira a kedysi najlepšieho hráča na svete Ronaldinha. Obkolesili ho, objímali a následne začali vyzliekať. Každý si chcel nechať nejaký suvenír. A aj keď sa chcel uznávaný tvorca hry čím skôr z ihriska vytratiť, nakoniec musel ihrisko opúšťať bosý. Pozrite si video.

Vo finále vyzve nemeckého giganta práve tento africký zástupca. Mimochodom, len druhý v histórii klubových majstrovstiev sveta, ktorý okúsi atmosféru finále. „Sen sme premenili v realitu. Už sa nevieme dočkať súboja s Bayernom, bude za nami stáť celé Maroko,“ vyhlásil po zápase pre fifa.com Mouhssine Iajour, strelec otváracieho gólu.

Jediným africkým celkom, ktorý sa doteraz prebojoval do finále, je konžské Mazembe. V roku 2010 zaskočilo v semifinále Corinthians (2:0), následne však nestačilo na Inter Miláno, ktorému podľahlo hladko 0:3.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MS klubov #Ronladinho #Raja Casablanca