Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ribéry dúfa v zisk Zlatej lopty, mrzí ho neúčasť Ibrahimoviča

Krídelník nemeckého futbalového Bayernu Mníchov Franck Ribéry si drží palce v súboji o víťazstvo v ankete Zlatá lopta FIFA pre najlepšieho hráča sveta tohto roka.

11.12.2013 14:10
Byern, Juventus Foto: ,
Krídelník Bayernu Franck Ribéry (v popredí) a Arturo Vidal z Juventusu v súboji.
debata

Francúzskeho stredopoliara v pondelok zaradili medzi troch kandidátov spolu s Argentínčanom Lionelom Messim z FC Barcelona a Cristianom Ronaldom z Realu Madrid. „Je dobré, že som medzi najlepšou trojkou, ale uvidíme. Som šťastný za seba, za klub, za celú moju rodinu. Na druhej strane ma trochu mrzí, že sa sem nedostal Zlatan Ibrahimovič, pretože je to skvelý hráč a s Parížom Saint-Germain dokázal veľké veci,“ povedal Ribéry po utorkovej domácej prehre Bayernu v Lige majstrov s Manchestrom City.

Ribéry, Messi a Ronaldo si budú musieť počkať na meno víťaza do 13. januára, keď výsledky slávnostne vyhlásia na večere FIFA Ballon d'Or Gala v švajčiarskom Zürichu. Tridsaťročný francúzsky reprezentant by sa v prípade úspechu radoval z tohto ocenenia po prvý raz, fenomenálny Argentínčan Messi je úradujúcim a štvornásobným držiteľom a Portugalčan Ronaldo triumfoval v roku 2008.

Rodák z Boulogne-sur-Mer Ribéry už má na konte jeden individuálny úspech, v utorok sa stal najlepším francúzskym hráčom roka 2013. Bolo to pre neho tretie víťazstvo v ankete magazínu France Football. Krídelník mníchovského Bayernu sa budúci rok predstaví na majstrovstvách sveta, Francúzsku prisúdil minulotýždňový žreb do E-skupiny Švajčiarsko, Ekvádor a Honduras.

„Los mohol byť podstatne horší, ale nemali by sme brať zloženie skupiny na ľahkú váhu. Potrebujeme hrať tak ako v nedávnom zápase proti Ukrajine na Stade de France,“ zakončil Ribéry.

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Franck Ribéry #Lionel Messi #Zlatá lopta