Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vráti Bayern trofej do Európy?

Po triumfe v Lige majstrov, bundeslige, Nemeckom pohári a európskom Superpohári si môžu siahnuť v končiacom sa roku aj na piatu veľkú trofej. Futbalisti Bayernu Mníchov sú najväčším favoritom klubových majstrovstiev sveta, ktoré sa začínajú už v stredu.

11.12.2013 12:00
Guardiola, Bayern Foto: ,
Pep Guardiola môže získať ďalšiu trofej.
debata

Tradičný turnaj kontinentálnych šampiónov hostí tento rok Maroko. Po prvý raz v histórii tak korunuje za najlepší kub planéty africká krajina. Obhajcom trofeje je brazílsky Corinthians, ktorý si však právo štartu nevybojoval. Južnú Ameriku bude zastupovať Atlético Mineiro, ktoré nasadili organizátori spolu s Bayernom priamo do semifinále.

O zvyšné dve miestenky medzi najlepšou štvoricou sa pobijú Rajo Casablanca (Maroko), Auckland City (Nový Zéland), FC Monterrey (Mexiko), Kuang-čou Evergrande (Čína) a Al Ahly (Egypt).

Iné ako európsko-juhoamerické finále by bolo podľa mnohých expertov prekvapením. Inak tomu nebolo ani v posledných dvoch ročníkoch. V roku 2011 uspela vo finále Barcelona, ktorá rozstrieľala Santos (4:0), vlani oslavovali Brazílčania. Corinthians si poradil s londýnskou Chelsea (1:0).

Bayern tak môže opäť vrátiť trofej do Európy. „Futbal na starom kontinente je na inej úrovni ako inde vo svete. Napriek tomu nás čaká skvelý turnaj,“ myslí si Arjen Robben, holandská hviezda nemeckého šampióna.

Zaujímavosťou je, že doteraz sa tešil z celkového prvenstva len brazílsky alebo európsky klub. Juhoameričania vyhrali štyrikrát (prvé tri a zároveň posledný ročník), Európania päťkrát – dva razy vďaka Barcelone, Manchestru United, a dvojici milánskych klubov Interu a AC.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Marakéš #MS klubov