Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatú loptu získa jeden z tria Ribéry, Messi, Ronaldo

Zlatú loptu pre najlepšieho futbalistu sveta za tento rok získa jeden z očakávanej trojice Franck Ribéry, Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.

09.12.2013 15:06
Franck Ribéry Foto: ,
Franck Ribéry je jedným z adeptov na zisk Zlatej lopty.
debata (1)

Mená finalistov oznámila v pondelok medzinárodná futbalová federácia FIFA. Víťaza korunujú 13. januára na galavečere v Zürichu.

Hlasovanie vybraných novinárov a reprezentačných kapitánov a trénerov dopadlo podľa papierových predpokladov. Francúz Ribéry z Bayernu Mníchov, argentínsky obhajca trofeje Messi z Barcelony a Portugalčan Ronaldo z Realu Madrid boli od začiatku považovaní za jasné favoritov.

Stredopoliar Ribéry bol ťahúňom mníchovského tímu, ktorý v minulej sezóne získal cenené treble, teda titul v bundeslige, víťazstvo v národnom pohári a triumf v Lige majstrov. Za svoje výkony už tento rok získal cenu pre najlepšieho futbalistu Európy.

Messi vyhral anketu v predchádzajúcich štyroch rokoch, avšak kvôli niekoľkým zdravotným pauzám a občasným menej hviezdnym výkonom je tento rok považovaný za mierneho outsidera.

Ronaldovi mohlo nahrať predĺženie hlasovania o štrnásť dní do konca novembra kvôli predchádzajúcej malej odozve. Do tej doby nerozhodnutých hlasujúcich tak mohlo ovplyvniť jeho galapredstavenie v baráži o postup na majstrovstvá sveta do Brazílie, kam pomohol Portugalsku štyrmi gólmi v dvoch stretnutiach proti Švédsku.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #Franck Ribéry #Lionel Messi #Zlatá lopta