Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaglebie venovalo víťazstvo aj zbitému Ježovi

Futbalisti Zaglebia Lubin dali adekvátnu odpoveď na odsúdeniahodné udalosti z ostatných dní. V dôležitom štvrtkovom dueli 19. kola najvyššej poľskej súťaže zdolali v boji o záchranu Podbeskidzie Bielsko-Biala 3:2, keď viedli už 2:0 i 3:1.

06.12.2013 16:12
Futbalová lopta, brankár Foto:
Ilustračné foto
debata

Hráči venovali toto víťazstvo v Ekstraklase aj slovenskému stredopoliarovi Róbertovi Ježovi, ktorého v utorok napadli a zbili dvaja neznámi „tiežfanúšikovia“ Zaglebia. Spoluhráčovi 32-ročného nitrianskeho rodáka Michalovi Gliwowi zasa tehlou rozbili sklo na aute.

„V súvislosti s incidentmi, ktoré postihli dvoch našich futbalistov, chceme vyjadriť veľkú ľútosť. Odsudzujeme všetky formy agresie. Veríme, že orgány činné v trestnom konaní čoskoro identifikujú páchateľov a tí neuniknú spravodlivému trestu za zločin, ktorý spáchali,“ píše sa vo vyhlásení na internetovej stránke klubu, v ktorom sa ďalej uvádza:

„Úzko spolupracujeme s políciou pri vyriešení tohto škandalózneho prípadu. Oceňujeme zároveň aj postoj veľkej väčšiny našich fanúšikov, ktorí vyjadrili solidaritu s našimi futbalistami. Veríme, že tieto nechutné udalosti nič nezmenia na ich presvedčení a budú podporovať našich hráčov.“

Hrdinom štvrtkového duelu bol Arkadiusz Piech, ktorý zaťažil konto Podbeskidzia dvoma gólmi. „Snažili sme sa nemysliť na to, čo sa stalo chlapcom. Nezostalo nám nič iné, iba zabojovať za kamarátov. Som rád, že víťazstvom sa to napokon aj podarilo. Tri body venujeme im ako aj našim pravým fanúšikom,“ citovali sportowefakty.pl. vyjadrenie 28-ročného útočníka, ktorý doplnil:

„Priaznivci nášho mužstva majú právo byť nespokojní, ale nie takýmto spôsobom. Pred duelom s Podbeskidzím sme išli na ihrisko s tým, že musíme zabudnúť na udalosti a zvíťaziť.“

V drese Zaglebia skóroval hneď po zmene strán aj Milosz Przybecki, ktorý zvýšil na 2:0 pre domácich. „Za každú cenu sme chceli uspieť, pripísať si tri body a všetkým dokázať, že sme dobrá futbalová partia,“ doplnil 22-ročný stredopoliar.

„Na zápas sme nastupovali v ťažkej situácii. Hoci sme dva razy inkasovali, strelili sme Podbeskidziu tri góly a zvíťazili,“ poznamenal tréner Lubinu Orest Lenczyk a doplnil: „O tri dni nás čaká duel s Cracoviou. V sobotu budem vedieť, aká je situácia s našimi zranenými hráčmi. Adam Banas, Robert Jež ani Michal Gliwa však nebudú k dispozícii. V predchádzajúcom období sme prišli zbytočne o nejaké body, toto víťazstvo však môže nabudiť mužstvo a v jarnej časti súťaže sa posunieme vyššie.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Zaglebie Lubin #Róbert Jež