Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Revolúcia vo futbale? Platini uvažuje nad trestnou lavicou

Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini vyhlásil, že uvažuje o zrušení trestu pre hráčov v podobe žltej karty.

05.12.2013 13:22
Michel Platini Foto: ,
Michel Platini.
debata

Náhradným opatrením by počas futbalových zápasov mohla byť trestná lavica, aká sa využíva napríklad v hokeji či ragby.

„Zmenil by som kartový systém. Inšpiráciou by mohlo byť ragby – hráč, ktorý poruší pravidlá, by musel na desať alebo pätnásť minút opustiť ihrisko,“ uviedol 58-ročný bývalý francúzsky reprezentant v rozhovore pre španielske periodikum AS.

„Na základe tohto pravidla by výhodu priamo počas zápasu získal tím, proti ktorému sa hráč previnil, a nie až ďalšie mužstvo, proti ktorému si potrestaný futbalista bude odpykávať následný dištanc a nebude môcť nastúpiť,“ vyhlásil Platini. Šéf riadiaceho orgánu európskeho futbalu dodal, že ide o jedno z navrhovaných riešení.

„Je to myšlienka, ktorou by sme sa mohli zaoberať a zistiť, či by podobný krok bol prospešný pre hru,“ dodal na margo trestnej lavice Platini.

Šéf UEFA zároveň potvrdil, že podporil návrh, aby víťazi národných pohárov mohli účinkovať v prestížnej Lige majstrov. V kontinentálnom pohári číslo jeden štartujú tímy umiestnené na najvyšších priečkach konečných tabuliek dlhodobých ligových súťaží.

„Súhlasím s týmto návrhom. V prípade hlasovania však majú väčšinové zastúpenie krajiny, ktoré sú za zachovanie súčasného modelu. Navyše, niektoré štáty ani nemajú národný pohár. UEFA je demokratický orgán a rešpektuje vôľu väčšiny,“ uzavrel Platini.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #Michel Platini #futbalové pravidlá #žltá karta