Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kisel hodil svoje kopačky fanúšikom. Bude z neho športový riaditeľ Slavie?

Svoj dres aj kopačky hodil do kotla fanúšikov Slavie, ktorým bol vďačný za dojemnú rozlúčku s kariérou. Kapitán futbalistov Slavie Praha Karol Kisel uzavrel aktívnu kariéru a tešilo ho aj to, že v poslednom zápase bol pri výhre nad Libercom.

03.12.2013 08:40
debata

Aj keď podľa mnohých by Kisel ešte zošívaným mohol ďalej výrazne pomáhať na ihrisku, slovenský záložník už spriada iné plány. V Slavii sa chce realizovať v klubovom vedení a k práci šéfa mládeže si možno priberie aj post športového riaditeľa.

„Mám novú motiváciu, pozerám sa ďalej a Slavii by som rád pomohol aj inde ako na ihrisku,“ vyhlásil Kisel po zápolení proti Libercu, v ktorom Slavia vydrela výhru 2:1 a odpútala sa z dna tabuľky.

„Za to som najviac šťastný. Potrebovali sme víťazstvo, aby sme sa dostali z nelichotivého posledného miesta. Zápas s Libercom je taká náplasť na celú jeseň. Jasne že, nie sme z najhoršieho vonku, ale keď nie sme poslední, ten tlak nebude tak obrovský,“ uviedol Kisel.

Z veľkého futbalu odchádza v tridsiatich šiestich rokoch, je to vraj veľa nad Kiselov pôvodný plán. „Na koniec kariéry som sa pripravoval už dlho, také tri roky hrám navyše. Nikdy som si nepredstavoval, že vydržím tak dlho. Som šťastný a hrdý na to, čo som dokázal. Nevyšiel snáď len sen, že si zahrám v Španielsku či Taliansku,“ priznal plynulou češtinou rodák z Košíc.

V českej lige začínal v Bohemians 1905, prešiel aj Libercom, v Sparte slávil „double“ a titul si pripísal aj v Sydney FC. „Každý môj prestup znamenal posun nahor. Niekto napríklad vyletí hore rýchlo, ale neváži si to. To nebol môj prípad,“ uviedol Kisel.

V Slavii pôsobil s jednou prestávkou dvakrát, vršovický klub sa mu vraj vryl pod kožu. Nakoniec sa dočkal aj dôstojnej rozlúčky. Keď pred koncom zápasu striedal, fanúšikovia mu tlieskali postojačky.

Po záverečnom hvizde sa Kisel dlho zdravil s fanúšikmi. „Dal som im dres aj kopačky, sám pre seba som si nechcel odložiť nič. Som šťastný, že fanúšikovia ocenili môj prístup k Slavii a futbalu. Nikdy som si nemyslel, že by som zažil také lúčenie, pretože nie som hráč kategórie Šmicer, Poborský alebo Bejbl. Preto som mal slzy na krajíčku,“ netajil svoje dojatie hráč, ktorý v českej lige nazbieral 247 štartov a nastrieľal 49 gólov.

Viac už do svojej zbierky nepridá. Kisel je pevne rozhodnutý skončiť a neplánuje, že by nastupoval v niektorej z nižších súťaží. „Chcel som ukončiť kariéru v Slavii a na vrchole,“ vyhlásil.

Kouč Liberca Jaroslav Šilhavý si ale myslí, že by ofenzívny záložník mal v českej lige čo povedať. „Podľa mňa je škoda, že končí. Hráč jeho kalibru by sa veľmi hodil trebárs aj do nášho tímu,“ uviedol Šilhavý po vzájomnom zápase, v ktorom bol na strane porazených.

Kisel má jasnú predstavu o svojej budúcnosti, realizovať sa chce ako funkcionár. Už niekoľko mesiacov vedie slávistický úsek mládeže, čoskoro mu možno pribudnú aj právomoci športového riaditeľa.

„Mám novú motiváciu , pozerám sa dopredu a dúfam, že Slavii pomôžem aj na nových miestach. Všetko je ale v rokovaní a záleží aj na ľuďoch vo vedení, ako sa rozhodnú. Iniciatíva musí prísť od iných, ale ja som pripravený,“ povedal Kisel, ktorý počas kariéry stihol vyštudovať aj právnickú fakultu. Údajne už rokoval aj s Igorom Kornejevom, ktorý by v Slavii mohol zastupovať nového ruského investora.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karol Kisel