Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na futbalový štadión v Sao Paule spadol žeriav, zabil dvoch ľudí

Dvaja ľudia prišli v stredu o život pri nešťastí na stavbe štadióna v Sao Paule, ktorý bude hostiť úvodný zápas budúcoročných majstrovstiev sveta vo futbale v Brazílii. Jednu osobu previezli do nemocnice. K

27.11.2013 18:00 , aktualizované: 22:15
brazília, štadión, sao paulo, MS 2014, pád žeriavu Foto: ,
Štadión pravdepodobne nebude hotový do decembrovej uzávierky.
debata

Kolaps konštrukcie Areny Corinthians zapríčinilo zrútenie žeriavu, ktorý prenášal 500-tonový diel strechy.

Jeden z robotníkov, 48-ročný José Mario da Silva, povedal pre G1, že počas nehody bola väčšina jeho kolegov na obedňajšej prestávke: „Chvíľu pred tým som prechádzal popod konštrukciu. Ak by sa to stalo v inom čase, mohlo zahynúť oveľa viac ľudí, ja tiež.“

„Som hlboko zarmútený tragickou smrťou robotníkov na štadióne. Súcítime s rodinami obetí,“ uviedol prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter na Twitteri.

„Som extrémne šokovaný správami zo Sao Paula. Naše myšlienky sú s rodinami obetí tohto nešťastia. Momentálne čakáme na ďalšie detaily od príslušných orgánov, ktoré vyšetrujú túto tragickú udalosť,“ doplnil generálny sekretár FIFA Jérome Valcke.

Stavbyvedúci Andres Sanchez špecifikoval, že obete boli vo veku 42 a 44 rokov. Dodal, že poškodenie štadióna nie je rozsiahle. Úrady oznámili, že dočasne zastavia práce na 30 % stavby, na ktorej pracuje približne 1500 ľudí.

Štadión je hotový na 94 % a bude jedným z tucta dejísk záverečného turnaja MS 2014. Hotový mal byť do konca decembra, najnovšia udalosť možno spôsobí meškanie.

debata chyba
Viac na túto tému: #tragédia #Sao Paulo #stavenisko #žeriav #MS vo futbale 2014