Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

JAR prišla o výhru nad Španielskom! Pre priveľa striedaní súpera

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) anulovala výsledok utorkového medzištátneho prípravného stretnutia v Johannesburgu Juhoafrická republika - Španielsko (1:0) pre nepovolený počet striedaní v tíme hostí a nebude na víťazstvo domáceho tímu prihliadať v oficiálnych štatistikách ani pri tvorbe najbližšieho rebríčka krajín.

21.11.2013 18:25
Sergio Ramos, Kamohelo Mokotjo Foto: ,
Sergio Ramos (vľavo) v súboji s Kamohelom Mokotjom.
debata

Rozhlasovú stanicu Eyewitness News o tom informoval nemenovaný zdroj z riadiaceho orgánu svetového futbalu s dôvetkom, že FIFA bude v súvislosti s nezvyčajným prípadom uvažovať o ďalších krokoch po preskúmaní oficiálnej správy.

Podľa pravidiel mohli tréneri oboch mužstiev vykonať počas zápasu v zostave svojho tímu šesť zmien. Španielsky kouč Vicente del Bosque však poslal na ihrisko v 81. minúte aj siedmeho hráča z lavičky – zraneného brankára FC Barcelona Víctora Valdésa nahradil na ihrisku gólman SSC Neapol Pepe Reina, a to napriek negatívnej reakcie domácich na čele s kormidelníkom Gordonom Igesundom.

„Členovia španielskeho tímu sa pýtali mňa. Povedal som im, že majú vec prerokovať s rozhodcom. Myslím si, že by mali dodržiavať pravidlá,“ citoval slová 57-ročného kouča z pozápasovej tlačovej konferencie portál španielskeho periodika Marca. Jeho náprotivok Del Bosque sa po dueli poďakoval juhoafrickému tímu za možnosť vystriedať zraneného Valdésa a zdôraznil, že výnimka z pravidiel bola v súlade s „férovým duchom“.

Ďalšia aktualizácia rebríčka FIFA, v ktorom Španieli figurujú na prvom mieste pred Nemcami a Argentínčanmi, bude vo štvrtok 28. novembra 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #Medzinárodná futbalová federácia FIFA