Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španieli prehrali druhý zápas v roku. Zaslúžene, tvrdí del Bosque

Úradujúci majstri sveta i Európy Španieli utrpeli v tomto roku druhú prehru, v utorok nedokázali v Johannesburgu zopakovať víťazstvo spred troch rokov vo finále MS 2010 v JAR.

20.11.2013 11:56
Jesús Navas, Thabo Matlaba Foto: ,
Španiela Jesúsa Navasa zastavuje Thabo Matlaba z JAR.
debata

Zverenci trénera Vicenteho del Bosqua podľahli domácej reprezentácii 0:1 po góle stredopoliara Bernarda Parkera z 56. min. Prvú prehru si Španielsko pripísalo v júli na Pohári konfederácií s domácou Brazíliou (0:3).

„Je to fantastický výsledok. Hráči boli skvelí a vyšla nám taktika. Vedeli sme, čo môžeme čakať od súpera, a prispôsobili sme sa tomu. Fanúšikovia potrebovali takýto výsledok po našom zlyhaní v kvalifikácii na MS 2014,“ povedal tréner JAR Gordon Igesund.

Gól Bernarda Parkera

Španielsko sa len sporadicky dostávalo do šancí, vyrovnať mohol v samom závere Álvaro Arbeloa. Kouč del Bosque nehľadal žiadne výhovorky, bola to pre neho ôsma prehra v 83. dueli. „Zaslúžili sme si prehrať. Začali sme veľmi dobre a možno by to išlo lepšie, keby sme boli dôslednejší v zakončení. Nemôžem zhadzovať prístup mojich hráčov. Počas duelu sa JAR zlepšovala,“ povedal španielsky kormidelník, ktorý nasadil do základnej zostavy sedem hráčov z finálového duelu na MS 2010.

Druhú prehru po sebe si na konto pripísalo Belgicko. Zverenci trénera Marca Wilmotsa v utorkovom prípravnom dueli nestačili na Japonsko (2:3), v piatok nezvládli zápas s Kolumbiou (0:2). Belgičania predtým neprehrali v deviatich stretnutiach po sebe a na budúcoročné majstrovstvá sveta sa kvalifikovali z prvého miesta A-skupiny. Naopak, Japonsko dosiahlo ďalší pozitívny výsledok, v piatok remizovalo s Holandskom 2:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko #JAR #prípravné zápasy #MS 2014 vo futbale