Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalové MS by sa hrali v závere roka, upokojil Blatter zimné športy

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter vylúčil presun majstrovstiev sveta v roku 2022 na januárový termín.

09.11.2013 09:40
Sepp Blatter. Foto: ,
Sepp Blatter.
debata

Jedinou možnou alternatívou k tradičnému termínu v júni a júli je prelom novembra a decembra. „Neexistuje možnosť usporiadať šampionát v januári s presahom do februára. Jedinou možnosťou je november s decembrom. Sledujeme možnosti, ako možno usporiadať majstrovstvá sveta v zimnom termíne, ale len pred Vianocami,“ povedal Blatter na tlačovej konferencii v Abú Zabí.

V úvode roka 2022 sa uskutočnia zimné olympijské hry a viaceré federácie zimných športov sa obávajú, že v prípade kolízie s majstrovstvami sveta vo futbale by prišli o sponzorov i lukratívne vysielacie časy. Súčasné Blatterovo vyhlásenie ich môže aspoň čiastočne upokojiť, keďže šampionát by sa mal konať až v závere roka. FIFA momentálne konzultuje s členskými zväzmi, hráčmi i ligovými súťažami možnosť presunu šampionátu z leta na zimu. Rozhodnutie nepadne skôr ako budúci rok.

Vo futbalovom hnutí sa čoraz viac presadzuje myšlienka usporiadať MS 2022 v termíne, ktorý by z klimatického hľadiska vyhovoval viac ako letné mesiace, keď panujú v Katare extrémne horúčavy. Predstavitelia ligových súťaží sú však proti, keďže by to výrazne narušilo program sezóny.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2022 #Katar #Sepp Blatter