Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Domáce tímy majú výhodu. Až na Zlaté Moravce

V prvých štvrťfinálových zápasoch Slovenského pohára - Slovnaft Cupu došlo k zaujímavej zhode. Hosťujúce tímy vyhrali všetky štyri stretnutia. V dnešných a zajtrajších odvetách sú favoritmi na postup do semifinále. S výnimkou Zlatých Moraviec.

05.11.2013 10:00
Senica - Zlaté Moravce Foto: ,
Na snímke z úvodného zápasu štvrťfinále (zľava): Peter Mazan z FC ViOn Zlaté Moravce, Ramiro de Oliveira Hiago z FK Senica a Patrik Sabo zo Zlatých Moraviec.
debata

Aj tie si síce poradili v prvom stretnutí so Senicou na jej pôde (2:1), ale napokon je všetko inak. Po školáckej chybe o výhodu prišli a zápas prehrali kontumačne (0:3). Dôvodom bol fakt, že v ich drese nastúpil v závere zápasu aj 19-ročný Lukáš Mihálik, ktorý v predchádzajúcich súbojoch nazbieral dve žlté karty a nemal v Senici zasiahnuť do hry. V utorňajšej odvete sotva doženú náskok súpera, ktorý ho získal za zeleným stolom.

Tretí raz v rozpätí dvoch týždňov sa stretnú tímy Ružomberka a Trnavy. Okrem pohárových súbojov si uplynulú sobotu zmerali sily aj v lige. Vo všetkých troch doterajších súbojoch v tejto sezóne vyhrali Ružomberčania a navyše strelili do trnavskej siete vždy aspoň tri góly.

Možno očakávať, že v semifinále sa ocitnú už iba mužstvá najvyššej súťaže, hoci ani jediný zástupca druhej ligy Tatran Prešov, ktorý doma v úvodnom súboji podľahol Košičanom, sa ešte nevzdáva. „V pohári sme vyradili z prvoligistov Dunajskú Stredu a ani s Košičanmi sme neodohrali zlý zápas. Pred odvetou sa nevzdávame, prehra o gól nie je ešte rozhodujúca. Určite chceme súpera potrápiť,“ vraví prešovský kouč Jozef Kostelník.

Líder najvyššej súťaže privíta Žilinu. V súboji finalistov uplynulého ročníka si Slovan utvoril výbornú pozíciu už pred dvoma týždňami. Na žilinskej pôde dominoval, viedol 3:0 a až v závere Žilinčania aspoň skorigovali. Či im tento gól môže ešte pomôcť, ukáže záverečný štvrťfinálový súboj na Pasienkoch.

Odvety štvrťfinále:
Utorok: 16.30 Ružomberok – Trnava (prvý zápas 3:1), Zlaté Moravce – Senica (0:3), streda: 13.30 Košice – Prešov (2:1), 18.00 Slovan Bratislava – Žilina (3:1).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenský pohár vo futbale