Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hodgson sa ospravedlnil za opičí žart

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson sa ospravedlnil za vtip o opici vo vesmíre, ktorým mal podľa viacerých britských médií počas polčasovej prestávky utorkového kvalifikačného stretnutia s Poľskom uraziť krídelníka Tottenhamu Hotspur Androsa Townsenda.

17.10.2013 14:28
Roy Hodgson, Andros Townsend Foto: ,
Tréner Anglicka Roy Hodgson (vpravo) a Andros Townsend.
debata (1)

Šesťdesiatšesťročný kormidelník nabádal v šatni svojich zverencov, aby prihrávali loptu 22-ročnému stredopoliarovi Townsendovi a v súvislosti s apelom porozprával hráčom žart o opici a mužovi, ktorých spoločne vyslali do vesmíru.

„Chcem sa ospravedlniť, ak som niekoho urazil tým, čo som povedal v šatni počas prestávky. Vôbec som nemal v úmysle povedať niečo urážajúce. Rozprával som sa s Androsom, ktorý mňa a Futbalovú asociáciu uistil, že celú situáciu pochopil a nič z povedaného sa ho nedotklo,“ vyhlásil Hodgson. Svojho trénera sa zastal aj anglický reprezentačný útočník Wayne Rooney. „Prečítal som si článok o Royovi. Nespravil nič zlé, je to na smiech,“ uviedol zakončovateľ Manchestru United prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

Žart hovorí o tom, že americká vládna agentúra NASA vyslala do vesmírneho priestoru muža a opicu. Obaja účastníci dostali inštrukcie pre svoj pobyt v kozme. Opica mala za úlohu vykonať všetky potrebné úkony technického charakteru, zatiaľ čo muž dostal jediný pokyn: „Nakŕm opicu a ničoho sa nedotýkaj“.

Anglický národný tím zvíťazil v predmetnom stretnutí 2:0 po góloch Wayna Rooneyho a Stevena Gerrarda a zaistil si postup na záverečný turnaj majstrovstiev sveta do Brazílie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #kvalifikácia MS 2014 #vtip #Hodgson #Townsend