Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Česku súd zamietol návrh uväzniť troch futbalistov

Okresný súd v Strakoniciach zamietol návrh na vzatie do väzby, ktorú pre troch obvinených v českej časti kauzy stávok vo futbale žiadal štátny zástupca.

13.09.2013 12:02 , aktualizované: 16:02
futbalova lopta
Ilustračné foto.
debata

Pre web Aktualne.cz to potvrdil strakonický žalobca Miroslav Kelyman, ktorý kauzu dozoruje. „Navrhoval som kolúznu väzbu pre možnosť ovplyvňovania svedkov, súd to v podstate neakceptoval,“ uviedol podľa Aktuálne.cz Kelyman. Žalobca sa snažil predísť tomu, aby obvinení pokračovali v trestnej činnosti. Súdu však stačil sľub stíhaných, že s korupčným konaním skončia.

Zatiaľ nie je jasné, pre koho protikorupčná polícia žiadala väzbu a či je medzi nimi aj niektorý z futbalistov. Štátny zástupca Kelyman však podľa Aktuálne.cz nepoprel, že medzi dotknutými môže figurovať aj obranca Jan Halama. Česká protikorupčná polícia zatkla okolo stredajšej štvrtej hodiny ráno dvanásť súčasných a bývalých futbalistov pre podvodné stávky a ovplyvňovanie zápasov, ďalších dvadsať osôb vypočuli. Policajti zároveň urobili dvadsať domových prehliadok.

Podľa zatiaľ dostupných informácií ide o hráčov prvoligových Teplíc, druholigových Střížkova a Ústí nad Labem a treťoligových tímov z Roudnice nad Labem a Strakoníc. Policajti počas domových prehliadok zhabali aj niekoľko počítačov. Celkovo by malo byť zmanipulovaných 19 zápasov v Čechách a na Slovensku. Na stretnutia organizátori uzatvárali stávky v ázijských onlajn kanceláriách.

debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #ovplyvňovanie zápasov