Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neymarovi barcelonský debut nevyšiel, Katalánci len remizovali v Gdansku

Brazílsky útočník Neymar si pripísal premiérový štart za Barcelonu. Dvadsaťjedenročný útočník zasiahol ako striedajúci hráč do posledných dvanástich minút prípravného zápasu s Lechiou Gdansk, ale prekvapivú remízu 2:2 sa mu odvrátiť nepodarilo.

30.07.2013 23:47
Neymar, Kostrzewa Foto: ,
Novú posilu Barcelony Neymara sa snaží zastaviť Maciej Kostrzewa z Gdansku.
debata (1)

Na lavičke Kataláncov chýbal nový kouč Gerardo Martino, ktorý pred duelom uprednostnil prácu s ostatnými hráčmi v Španielsku, takže tím viedol asistent Jordi Roura. Jeho hráči prehrávali od 15. minúty, kedy po rohu skóroval Bieniuk, ale už o desať minút vyrovnal Sergi Roberto.

Ôsmy tím ostatného ročníka poľskej ligy získal päť minút po prestávke náskok späť vďaka strele Grzelczaka z uhla, ale vzápätí vyrovnal Lionel Messi. Brazílska hviezda sa dostala na trávnik v 78. minúte, ale nevyskúšala si očakávanú spoluprácu s Messim, pretože Argentínčan opustil trávnik tri minúty predtým. Neymar vybojoval niekoľko priamych kopov, ale do gólovej šance sa nedostal.

Barcelona prestup Neymara dotiahla na začiatku júna a za hráča zaplatila 57 miliónov eur, čo z neho urobilo najdrahšiu posilu v histórii klubu. Predchádzajúce maximum patrilo Zlatanovi Ibrahimovičovi, ktorý v roku 2009 prišiel z Interu Miláno za 45 miliónov eur a do Talianska za neho navyše putoval Kamerunčan Samuel Eto'o.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #barcelona #Neymar #Gdansk