Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Briti nahrajú vianočný hit pre obete Hillsborough

Britský hudobník Paul McCartney sa zapojí do projektu nahrávania vianočnej piesne, z ktorej výťažok pôjde na pomoc rodinám obetí futbalovej tragédie na štadióne Hillsborough v Sheffielde z roku 1989.

22.11.2012 15:25
Hillsborough Foto:
Tragédia na štadióne Hillsborough v Sheffielde.
debata

Na novej verzii hitu He Ain't Heavy, He's My Brother známeho z podania skupiny The Hollies z roku 1969 a neskôr Neila Diamonda sa podľa BBC majú okrem bývalého člena slávnych The Beatles podieľať tiež Robbie Williams, Mel C (Spice Girls), Holly Johnson (Frankie Goes to Hollywood), Gerry Marsden (Gerry and the Pacemakers), Rebecca Fergusonová, Paloma Faithová, Beverley Knightová či gitarista dnes už neexistujúcej punkrockovej legendy The Clash Mick Jones. Pieseň má vyjsť 17. decembra a je vážnym kandidátom na pozíciu jednotky britského vianočného rebríčka.

Na štadióne Hillsborough 15. apríla 1889 počas semifinále Anglického pohára (FA Cupu) medzi FC Liverpool a Nottinghamom Forest zahynulo pri tlačenici 96 fanúšikov Liverpoolu. Nezávislé vyšetrovanie ukázalo, že polícia sa snažila zvaliť vinu na divákov, aby zakryla vlastné chyby.

debata chyba