Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadne predĺženie, po remíze by sa mali kopať 11-ky, špekuluje FIFA

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) sa vážne zaoberá návrhom zrušiť v zápasoch vyraďovacej fázy majstrovstiev sveta predĺženia.

09.09.2010 12:24
debata (8)

V prípade nerozhodného výsledku po riadnom hracom čase by stanovil víťaza a postupujúceho priamo penaltový rozstrel. Podľa prezidenta Seppa Blattera bude FIFA po skúsenosti z niektorých stretnutí skupinovej fázy MS 2010 hľadať tiež spôsob, ako povzbudiť tímy k atraktívnej­šej hre.

„V úvodných stretnutiach skupinovej časti sme boli v Juhoafrickej republike svedkami toho, že tímy v prvom rade nechceli prehrať a uspokojili sa s remízou,“ konštatoval Blatter na stránke www.fifa.com a pokračoval: „Táto téma sa určite dostane do programu najbližších zasadnutí futbalových a technických komisií. Musíme sa pokúsiť nájsť cestu, ako na turnajoch formátu majstrovstiev sveta povzbudiť tímy k futbalu nespútanému taktikou, aby mali chuť víťaziť. Chceme tiež prehodnotiť princíp predĺženia. Často sa totiž stáva, že mužstvá sa v predĺžení stiahnu ešte viac do obrany, aby neinkasovali gól, ktorý by znamenal ich koniec. Preto by sme mohli pristúpiť priamo k penaltám, alebo obnoviť pravidlo o zlatom góle. Uvidíme, čo na to komisie.“

Blatter v augustovom rozhovore pre časopis Focus predstavil myšlienku úplného zrušenia remíz na záverečných turnajoch MS. Podľa nej by po zápasoch skupinovej fázy, v ktorých bude po riadnom hracom čase nerozhodný stav, nasledoval rozstrel z bieleho bodu.

8 debata chyba