Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Srbskí fanúšikovia v noci vyvádzali, pred zápasom boli pokojní

Viac ako tisícka fanúšikov srbského futbalového klubu Crvena zvezda Belehrad sa presunula za sprievodu polície z bratislavského Hviezdoslavovho námestia na štadión na Pasienkoch, kde sa o 20.30 h začne odvetný zápas 3. predkola futbalovej Európskej ligy UEFA medzi Slovanom a CZ. Trasa pochodu viedla cez Kamenné a Americké námestie a po Záhradníckej a Miletičovej ulici.

05.08.2010 12:09 , aktualizované: 20:21
Crvena Zvezda fanúšikovia 7 Foto:
Fanúšikovia Crvenej Zvezdy.
debata (24)

Krátko po 18.00 h sa srbskí fanúšikovia zhromaždili pred historickou budovou SND na Hviezdoslavovom námestí a prostredníctvom megafónu si dohodli spoločný postup. Hladký prechod mestom zabezpečila polícia, ktorá na spomenutej trase odkláňala dopravu. Priaznivci CZ odpaľovali dymovnice, spievali a vykrikovali rôzne heslá. Jedno z nich bolo: „Kosovo is Serbia – Kosovo je Srbsko.“ Situácia sa zaobišla bez vážnejších incidentov či stretov s políciou.

Bratislavská polícia musela už v stredu v noci krotiť temperamentných fanúšikov futbalového klubu Crvena zvezda Belehrad. Vo štvrtok, deň konania zápasu Európskej ligy so Slovanom Bratislava, je situácia v centre mesta relatívne pokojná. V noci zo stredy na štvrtok sa 300 až 400 Srbov zhromaždilo na Hviezdoslavovom námestí pred Slovenským národným divadlom a robili výtržnosti.

„Policajné hliadky preto na obnovu verejného poriadku použili potrebné sily a prostriedky,“ informoval bra­tislavský policajný hovorca František Peczár. Nadránom riešili incident pred jedným z hotelov na Vajanského nábreží, kde sa bili traja muži. Išlo o 20-ročného Chorváta, 24-ročného Srba a 35-ročného Banskobystričana. Slováka cudzinci údajne násilím odvliekli z Bielej ulice. Policajti preverovali aj incident nahlásený na linku 158. Dvaja útočníci napadli skupinu asi desiatich osôb teleskopickými kovovými tyčami. U cudzincov našli dve takéto žrde a oboch predviedli na policajné oddelenie. Mužom v tomto prípade hrozí obvinenie z prečinu výtržníctva a ublíženia na zdraví.

Fanúšikovia Crvenej Zvezdy pochodujú Bratislavou. Foto: SITA
Crvena Zvezda fanúšikovia 2 Fanúšikovia Crvenej Zvezdy pochodujú Bratislavou.

Centrum Bratislavy bolo večerným zápasom pomerne pokojné. V centre sa združovali početné skupiny srbských fanúšikov na ulici Rybárska brána, menšie na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí. Fanúšikovia boli síce hluční a mnohí aj opití, ako však potvrdil jeden z policajných ťažkoodencov, situácia bola zatiaľ pokojná. Najväčšími incidentami boli dve odpálené svetlice.

Polícia zadržala pred zápasom niekoľko srbských...
Fanúšikovia Crvenej Zvezdy.
+6Fanúšikovia Crvenej Zvezdy pochodujú Bratislavou.
24 debata chyba