Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Maďarsku zadržali 98 futbalových fanúšikov, zrejme Slovana

Zástupca hovorcu polície v župe Borsod-Abaúj-Zemplén Tamás Dobi informoval, že na policajnú stanicu v mestečku Encs predviedli v utorok predpoludním 111 futbalových fanúšikov, ktorí na odpočívadle Hejőkeresztúr na diaľnici M30 postriekali sprejom stenu budovy, poškodili kamión a neskôr sa dopustili výtržností aj v dedine Forró, kde sa správali agresívne a poškodili autobus pravidelnej linky.

11.05.2010 13:21 , aktualizované: 15:40
Slovan fanúšikovia polícia Foto:
Polícia zastavila autobus s fanúšikmi Slovana.
debata (79)

Zo 111 zadržaných bolo 98 Slovákov, 12 Čechov a 1 Ukrajinec. Vo vyhlásení polície sa uvádza, že výtržníci smerovali na zápas na východnom Slovensku a vzhľadom na lepšie dopravné možnosti si vybrali diaľničné spojenie cez Maďarsko. Vozidlá výtržníkov policajti identifikovali na základe ŠPZ. Polícia musela použiť voči opitým a mimoriadne agresívnym futbalovým chuligánom veľké množstvo svojich príslušníkov a techniky. Proti mnohým sa už začalo trestné stíhanie.

Podľa maďarského portálu boon.hu ide o fanúšikov Slovana Bratislava. Tento klub sa v utorok o 16.30 h stretne v Michalovciach vo finále 41. ročníka Slovenského pohára so Spartakom Trnava. Vzhľadom na nie najlepšiu povesť fanúšikov oboch klubov vyhodnotila slovenská polícia tento zápas ako rizikový a nasadí do výkonu služby zvýšený počet síl a prostriedkov.

K výtržnostiam prišlo už aj priamo v dejisku spomenutého finálového duelu po príchode prvých autobusov s priaznivcami oboch táborov. V bezprostrednej blízkosti michalovského futbalového štadióna, ale aj v iných častiach mesta, sa do seba pustili fanúšikovia z dvoch trnavských a dvoch slovanistických autobusov. Situáciu po niekoľkých minútach príslušníci policajného zboru dostali pod kontrolu.

79 debata chyba