Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Českým futbalistom roka je tretíkrát Čech

Víťazom ankety Futbalista roka Českej republiky 2009 sa stal Petr Čech. Brankár národného tímu a londýnskej Chelsea obhájil svoj vlaňajší triumf, vyhral tiež v roku 2005. Za ním skončili útočník Milan Baroš a stredopoliar Jaroslav Plašil. Najlepším trénerom je reprezentačný asistent a kouč Jablonca František Komňacký.

01.03.2010 22:45
Petr Čech Foto:
Petr Čech.
debata

Čech, ktorý vyhral s náskokom 206 bodov, sa na slávnostnom vyhlásení v pražskom Divadle na Vinohradoch zúčastnil napriek zraneniu lýtka, pre ktoré neodletí s reprezentáciou na zápas do Škótska. Plašil na druhého Baroša stratil 62 bodov. Útočník Galatasarayu Istanbul na galavečeri chýbal, pretože rehabilituje so zranenou nohou a nedostal od klubu povolenie na cestu do Prahy.

V najlepšej desiatke sa objavilo desať súčasných reprezentantov. Siedmy skončil Pavel Nedvěd, ktorý vlani po sezóne ukončil kariéru. Deviate miesto obsadil obranca Sparty Tomáš Řepka. Druhým zástupcom českej ligy v Top 10 je jeho nedávny klubový spoluhráč Roman Hubník, ktorý zaujal piate miesto. Aspoň jeden bod získalo 36 futbalistov.

Talentom roku sa stal bývalý Komňackého zverenec a momentálne hráč Slavie Adam Hloušek. Do Siene slávy českého futbalu vstúpil in memoriam František Veselý. Majster Európy z roku 1976 vlani náhle zomrel na zástavu srdca.

debata chyba