Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Petržalka ešte nemá nového trénera, Fieberovi pribudli súperi

Vedenie futbalového klubu MFK Petržalka stále nerozhodlo o nástupcovi hlavného kormidelníka Michala Hippa. Hoci v médiách sa objavilo meno Petra Fiebera st., bývalého kouča prvoligového Interu Bratislava a súčasného trénera Gabčíkova, doterajšie rokovania s ním ešte nedospeli k úspešnému koncu.

27.08.2009 13:30
Peter Fieber Foto:
Peter Fieber
debata

„S Petrom Fieberom som o možnosti trénovať v našom klube ako prvý hovoril ja,“ povedal Petr Kašpar a pokračoval: „Alternatívu s ním sme mali prichystanú od leta, keď sa čoraz častejšie začalo hovoriť o prechode Michala Hippa do Slovana za asistenta hlavnému trénerovi Dušanovi Uhrinovi. Podľa našich plánov sa tak malo stať až po skončení jesennej časti sezóny 2009/2010. Všetko zmenila nečakaná rezignácia trénera Uhrina. Jeho rýchly koniec v Slovane dal do pohybu udalosti, ktoré sme pôvodne dôkladne pripravovali s veľkým predstihom. Takže na odchod Uhrina zo Slovana sme museli okamžite reagovať aj my v Petržalke. Ako prvého adepta na uvoľnený post sme oslovili práve Petra Fiebera.“

Dlhoročný funkcionár tohto bratislavského klubu tiež uviedol, že v súčasnosti Peter Fieber už nie je jediným možným kandidátom na post hlavného trénera A-tímu Petržalky. „Všetko je to o rokovaniach a vzájomnej dohode. My v týchto dňoch stále pracujeme na príchode nového hlavného kouča, ale keďže nedávno viac trénerov stratilo zamestnanie, naskytli sa nám nové možnosti riešenia tejto dôležitej otázky. Ak rokovania budú prebiehať podľa predpokladov, meno nového trénera nášho A-tímu budeme poznať najskôr vo štvrtok v noci. A možno o niečo neskôr,“ naznačil Kašpar možný zvrat pri hľadaní prvého muža realizačného tímu futbalistov MFK Petržalka.

P. Kašpar sa vyjadril aj k otázke asistentov nového šéftrénera. Podľa neho bola v Petržalke spokojnosť s prácou najbližších spolupracovníkov bývalého kormidelníka M. Hippa a pri obsadení týchto postov by sa nemalo nič meniť. „V súčasnosti nemáme dôvod meniť asistentov Emila Stranianka a Jozefa Kontíra. Oni u nás zostanú a teraz v priebehu 14-dňovej reprezentačnej prestávky pomôžu novému trénerovi zoznámiť sa s mužstvom,“ zdôraznil Petr Kašpar.

Počas spomínanej dvojtýždňovej prestávky v Corgoň lige by nemalo dôjsť ani k pohybu v petržalskom hráčskom kádri. „Za dva týždne sa vo futbale i v živote môže stať všeličo, ale zatiaľ nechystáme žiadne príchody ani odchody hráčov. Nový tréner bude ďalej pracovať s tými futbalistami, s ktorými doteraz robil Michal Hipp,“ dodal Petr Kašpar.

debata chyba