Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eduardo: Prežívam najkrajší deň v mojom živote

Chorvátsky futbalový útočník v službách londýnskeho Arsenalu Eduardo da Silva označil po opakovanom zápase 4. kola Anglického pohára FA Cup s Cardiffom (4:0) deň svojho návratu po ťažkom zranení za najkrajší v jeho živote.

17.02.2009 16:20
Arsenal Eduardo Foto:
Hrdina Eduardo v objatí spoluhráčov z Arsenalu.
debata

V pondelkovom dueli sa rodák z Brazílie objavil v súťažnom nasadení na trávniku takmer rok po hrôzostrašnom zákroku birminghamského Martina Taylora (23. februára 2008), ktorý mu zlomil členok a vykĺbil členok ľavej nohy. Eduardo zažil návrat ako z rozprávky, najskôr v 20. min otvoril hlavou skóre a o 40 minút neskôr po nedovolenom zákroku Gavina Raea sám premenil nariadený pokutový kop, ktorým zvýšil na 3:0.

Naskytla sa mu dokonca príležitosť na hetrik, ale brankár Cardiffu Tom Heaton bol v 65. min proti. Z intenzity ovácií publika na Emirates Stadium pri striedaní v 67. min, keď ho na ihrisku nahradil Robin van Persie, to však neubralo. „Vôbec som si nedokázal predstaviť, že by som ešte niekedy mohol takto hrať. Rok som na tom tvrdo pracoval. Prežívam najkrajší deň svojho života. Teraz už viem, že dokážem hrať tak dobre ako pred zranením,“ povedal Eduardo, ktorý svoj prvý presný zásah venoval rodine, manželke a dcére.

Pri oslave druhého gólu zamieril ku kondičnému trénerovi Arsenalu Tonymu Colbertovi, ktorý ho znova postavil na nohy. „Bol ako môj druhý otec. Strávili sme spolu veľa času. Ten gól som strelil špeciálne pre neho,“ povedal šťastný kanonier, ktorý 25. februára oslávi 26. narodeniny.

debata chyba