Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hovorca Šachťoru: Micheľ u nás? To nie je pravda

Hovorca futbalového klubu Šachťor Doneck Ruslan Marmazov dementoval informácie o tom, že bývalý špičkový medzinárodný rozhodca Ľuboš Micheľ by mal už onedlho pracovať v štruktúrach tohto popredného ukrajinského klubu. Podľa Marmazova Ľuboš Micheľ v utorok 21. októbra sledoval ako divák stretnutie 3. kola C-skupiny Ligy majstrov medzi Šachťorom a Sportingom Lisabon (0:1).

24.10.2008 17:15
Taliansko - Francúzsko, Micheľ Foto:
Slovenský rozhodca Ľuboš Micheľ počas súboja Taliansko - Francúzsko.
debata

„Videl som ho na tribúne nášho štadióna, no neviem nič o tom, že by niekto z vedenia s ním hovoril o budúcej spolupráci. Pokiaľ ide o vašu informáciu, že by v Šachťore mal mať na starosti medzinárodné vzťahy, o tom doteraz nič neviem. Túto informáciu počujem prvýkrát a ja ako tlačový hovorca klubu môžem oficiálne potvrdiť iba to, čo je naozaj pravda,“ zdôraznil Marmazov a pokračoval: „Správy o Micheľovom angažovaní v našom klube považujeme v tejto etape iba za dohady a špekulácie slovenskej tlače, ktoré mi neprináleží hodnotiť a ani komentovať. Viac k tomu nemám čo povedať.“

Podľa iných médií dostal údajne Micheľ ponuku na prácu v jednom z popredných moskovských futbalových klubov.
Najlepší slovenský futbalový rozhodca posledných rokov Ľuboš Micheľ vo štvrtok nečakane ukončil svoju profesionálnu kariéru. Štyridsaťročný rodák zo Stropkova vo svojom vysvetlení uviedol, že sa tak rozhodol z osobných a zdravotných dôvodov. O svojom rozhodnutí informoval aj Európsku futbalovú úniu (UEFA).

Tretieho najlepšieho rozhodcu sveta za rok 2007 už dlhší čas trápili zdravotné problémy. Micheľ mal minulý týždeň rozhodovať súboj 5. skupiny kvalifikácie MS 2010 Belgicko – Španielsko, no rozhodol sa podrobiť operačnému zákroku s achilovkou. Podľa prvotných informácií mal pauzovať štyri mesiace. Pre problémy s Achillovou šľachou Micheľ pauzoval tri mesiace už v prvej polovici tohto roka. Neskôr však absolvoval v plnej záťaži júnové majstrovstvá Európy vo futbale. Jeho meno sa objavilo aj v zozname 54 arbitrov, z ktorých bude FIFA vyberať rozhodcov pre záverečný turnaj MS 2010 v Juhoafrickej republike, ale v piatkovom zúženom 38-člennom zozname už Micheľovo meno nefigurovalo.

Po odchode Micheľa je duo Slyško – Balko v ťažkej situácii

Dlhoročný asistent najlepšieho slovenského futbalového rozhodcu Ľuboša Micheľa Roman Slyško zo Šale vedel o jeho rozhodnutí odložiť rozhodcovsky dres do skrine už dávnejšie. „O tom, že Ľuboš chce skončiť s aktívnou činnosťou, som mal informácie ešte predtým ako to oficiálne oznámil na futbalový zväz. Preto ma potvrdenie tejto správy už neprekvapilo,“ povedal Roman Slyško, ktorý s Ľubošom Micheľom úzko spolupracuje už päť rokov.

„Ak mám dobré informácie, Ľuboš k tomuto kroku pristúpil po nedávnych konzultáciách so zahraničným odborníkom, s ktorým preberal svoj aktuálny zdravotný stav. Po jeho rade, že by si mal dať operovať obe nohy, alebo skončiť s aktívnou činnosťou, si Ľuboš vybral druhú možnosť,“ pokračoval 35-ročný cievny chirurg, ktorý s Micheľom a Martinom Balkom absolvoval niekoľko nezabudnuteľných semifinálových a finálových duelov v európskych pohárových súťažiach.

Roman Slyško zároveň potvrdil, že po odchode Ľ. Micheľa z domácej i medzinárodnej rozhodcovskej scény zostane na listine medzinárodných rozhodcov FIFA ešte jeden rok. Takže v sezóne 2008/2009 by ho mali ešte delegovať na medzištátne stretnutia a zápasy Ligy majstrov či Pohára UEFA. „Lenže o rok z listiny FIFA určite vypadnem, čo je pre mňa v tejto chvíli dosť demotivujúce. V trojici s Ľubošom Micheľom a Martinom Balkom sme toho v kariére dosiahli už veľmi veľa. Dostali sme sa na určitú pozíciu, ktorá mala vo svete svoj imidž. A teraz je s touto medzinárodnou kariérou zrazu koniec,“ konštatoval Slyško a pokračoval: „Neviem, čo budem ako futbalový rozhodca ďalej robiť, lebo rozhodnutie Ľuboša Micheľa je ešte veľmi čerstvé.“

Hneď po potvrdení Micheľovho ukončenia činnosti Roman Slyško vedel, čo to pre neho a Martina Balka znamená. „Pozíciu, v ktorej sme sa s Martinom Balkom ocitli, by som prirovnal k futbalistovi, ktorý päť rokov pravidelne hrá Corgoň ligu a zrazu ho riadiaci pracovníci pošlú hrať do tretej ligy s odporúčaním, že do tej Corgoň ligy sa už nedostane. Je to tvrdé, ale je to tak. Preto sa pravdepodobne poradím s rodinou, čo mám ďalej robiť. Teraz s istotou viem iba to, že rok ešte budem v prvej skupine medzinárodných rozhodcov FIFA, ale o rok na moje miesto príde niekto iný. A nikde nie je napísané, že to opäť bude rozhodca zo Slovenska. Lebo takého rozhodcu ako bol Ľuboš Micheľ, na Slovensku tak skoro mať nebudeme. Predovšetkým on nás so sebou potiahol nie iba v Lige majstrov, či v Pohári UEFA, najmä vďaka nemu sme boli aj na svetovom šampionáte. Bez Ľuboša bude veľmi ťažké dostať sa tak vysoko,“ dodal R. Slyško.

debata chyba