Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šok! Policajta v Catanii vraj zabil kolega

Talianskeho policajta Filippa Racitiho, ktorý zomrel pri násilnostiach na Sicílii po februárovom derby Catania - Palermo možno nezabili výtržníci, ale vlastný kolega, ktorý sa vyjadril, že pri cúvaní pred besniacim davom naraz počul náraz, a zrazu zbadal otraseného Racitiho.

07.04.2007 01:28
Vyčíňanie fanúšikov v Catanii Foto:
Vyčíňanie futbalových fanúšikov v Catanii stálo život jedného policajta.
debata

Tridsaťosemročný otec dvoch detí zomrel na vnútorné krvácanie a vážne poranenia viacerých orgánov. Vyšetrovatelia prípadu zatiaľ vychádzali zo skutočnosti, že policajta zabil niektorí z fanúšikov, a to umývadlom vytrhnutým na štadióne. Obhajca obvineného 17-ročného mladíka upozorňuje na výpoveď policajta, ktorý dva mesiace po tragickej udalosti prehovoril o možnej smrti kolegu.

Nemenovaný muž zákona sa vyjadril, že cúval pred fanúšikmi, ktorí odpaľovali delobuchy, a že v dyme nemohol takmer nič vidieť. „Počul som náraz, a neskôr videl Racitiho, ako si drží hlavu. Zastavil som, no už boli pri ňom kolegovia, ktorí ho podopierali, aby nespadol na zem,“ povedal policajt.

Obhajca obvineného tínedžera Giuseppe Lipera na základe týchto skutočností upozornil, že toto svedectvo vrhá na smrť policajta úplne iné svetlo. „Podľa mňa ten chlapec s tým nemá nič spoločné a možnosť dopravnej nehody je pravdepodobná,“ povedal obhajca. Jeho klient je stále vo vyšetrovacej väzbe a tvrdí, že je nevinný.

Prípad sa komplikuje. Racitiho najbližší tak opäť dostávajú ďalšiu z možných príčin smrti ich milovaného. Najskôr sa totiž hovorilo, že Racitiho zabila bomba, potom prišla informácia o umývadle, a teraz dokonca variant o neúmyselnom zabití kolegom. Prečo však policajt, ktorý mal Racitiho zraziť prehovoril až teraz?…

debata chyba