Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majoroš a Pecko zachraňujú štvrtú ligu

Niekdajší slovenskí reprezentanti Jozef Majoroš a Ladislav Pecko sa vrátili k aktívnemu futbalu. Obaja bývalí hráči Slovana Bratislava, ktorí si súčasne zvyšujú trénerské vzdelanie, pomáhajú štvrtoligovému klubu ŠK Danubia Bratislava pri záchrane v súťaži.

21.04.2006 21:49
debata

Majoroš, ktorý v roku 1996 figuroval v Jedenástke roka českej ligy, už má za sebou aj premiérový gól v IV. bratislavskej lige. Jeho najväčším nepriateľom je však pribúdajúci vek a kilá.

„Premiérový gól mám za sebou, len škoda, že to zdravie nie je také, aké by malo byť,“ povedal Majoroš, ktorý v stredajšej dohrávke proti Rovinke skóroval dvakrát. Danubia zvíťazila 4:1 a od poslednej Devínskej Novej Vsi sa odpútala na sedem bodov.

„Samozrejme, že sa chceme zachrániť. Chlapci chcú, tak chcem aj ja. Túžba vyhrávať zostala rovnaká. Len to moje nasadenie a chuť samotná je menšia, ako by mala byť,“ dodal bývalý hráč ZTS Košice, Dukly Banská Bystrica, Plastiky Nitra, Viktorie Žižkov, Petry Drnovice, Slovana Bratislava, Arisu Solún, DVSC Debrecín, Matávu Šopron, rakúskeho Pandorfu a Družstevníka Báč.

Majorošov návrat k futbalu začal nevinne, postupne sa pridal aj Pecko. Na tréningy ŠK Danubia však počas zimnej prípravy zavítali aj ďalší bývalí prvoligisti – Tibor Jančula, Miloš Soboňa, Martin Obšitník či Tomáš Medveď, pričom v rovnakej súťaži môžu vidieť diváci aj ďalších exligistov Mariána Zemana, Pavla Gostiča alebo Ladislava Kozmera.

„Začal som chodiť s chalanmi z Danubie trénovať, aby som sa trošku udržal v kondícii. Celý rok do mňa hustili, až ma nakoniec prehovorili k tomu, aby som si za nich zahral,“ reagoval Majoroš, ktorému v mužstve pomáha aj prítomnosť Pecka: „Samozrejme sa teším, že v mužstve je aj Laco. Dúfam, že on to tam vzadu ubráni, mne sa sem-tam podarí dať gól a budeme vyhrávať. Keď Laco nastúpi, tak ma pucovať môže, ale vždy som ho bral s rezervou. Navyše teraz si už z toho takú hlavu nerobím.“

Atmosféru na tréningoch i zápasoch „zhusťuje"práve neutíchajúca rivalita bývalých exligistov, ktorí neradi prehrávajú. Počas zápasov si najmä Obšitník nájde čas a príde podpichnúť svojich kamarátov. "Tie pokriky už vnímam úplne bežne, normálne. Na ihrisku sa snažím to brať stále vážne, ale pomimo tie reči, to už tak človek neberie. Celý život som to musel brať vážne, teraz to už je uvoľnenejšie,“ dodal  Majoroš.

debata chyba