Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cahillovi vraj vylúčenie s Nemeckom zničilo kariéru

So slzami v očiach opúšťal štadión v Durbane útočník austrálskej reprezentácie Tim Cahill. Nemusel vstrebať len vysokú prehru 0:4 s Nemeckom v úvodnom dueli futbalového šampionátu, zdrtilo ho aj jeho vylúčenie z 56. minúty, ktoré vraj bolo nezaslúžené.

14.06.2010 18:02
Tim Cahill Foto:
Tim Cahill videl z rúk mexického rozhodcu Marca Rodrigueza prísnu červenú kartu, po ktorej sa tím Austrálie "rozpadol".
debata

„Bolo to devastačné rozhodnutie pre mňa aj moju kariéru,“ vyhlásil tridsaťročný forvard alebo ofenzívny záložník. Možno aj z frustrácie na začiatku druhého polčasu, kedy Nemecko už viedlo 2:0, v strede ihriska zozadu zbytočne zkosil záložníka Bastiana Schweinsteiger a mexický rozhodca Marco Rodriguez neváhal s vytiahnutím červenej karty.

Cahill to nechápal. „Myslím, že som si zaslúžil len žltú kartu. Bolo to až surové rozhodnutie,“ tvrdil hráč, ktorý určite zmešká druhý zápas Austrálčanov v skupine proti Ghane.

Cahilla naštval aj Schweinsteiger, ktorý vraj pád prifilmoval. „Urobil z toho komédiu. Aj preto mi rozhodca dal červenú. Ale dokážem ho (Schweinsteigera) pochopiť, urobil to v prospech tímu. Takéto veci k futbalu proste patria,“ povedal sklamaný Cahill.

Premiéru na majstrovstvách si predstavoval úplne inak. Namiesto toho, aby bol pre nemeckú bránku najväčšou hrozbou, nakoniec súperovi paradoxne pomohol. Hoci ihrisko nedobrovoľne opustil až pri dvojgólovej strate Austrálčanov. „Nemecko si zaslúži uznanie. Boli jasne lepší, ale ten výsledok je pre nás až príliš krutý,“ smútil Cahill nad štvorgólovým debaklom.

debata chyba