Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podľa Gerrarda čakajú anglický tím po krachu na MS hráčske zmeny

Kapitán anglických futbalistov Steven Gerrard predpokladá, že Albion čakajú po krachu na svetovom šampionáte hráčske zmeny a postupná generačná obmena. Je ale presvedčený, že kouč Fabio Capello pri tíme aj naďalej zostane.

28.06.2010 16:57
Steven Gerrard Foto:
Sklamaný Steven Gerrard.
debata

Anglicko odchádzalo na svetový šampionát s veľkými očakávaniami. Podľa mnohých odborníkov dosiahla väčšina hráčov ideálneho futbalového veku, v ktorom by mohla dosiahnuť na veľký úspech. Albion však opätovne zlyhal a je pravdepodobné, že niektoré dlhoročné opory skončia. Stevenovi Gerrardovi, Johnovi Terrymu, Frankovi Lampardovi a Emilovi Heskeymu je cez tridsať rokov, brankár David James oslávi v auguste dokonca štyridsiatku. 

„Máme skúsený tím a hráčov, ktorí budú pokračovať. Ale som si istý, že do do najbližšieho šampionátu prídu zmeny. Očakávam novo vyzerajúci anglický tím. Ale sú to otázky predovšetkým pre trénera,“ vyhlásil Gerrard. Záložník Liverpoolu verí, že pri kormidle Albiónu bude aj ďalej pokračovať taliansky kouč Capello. „Som si istý, že Fabio zostane. Osobne by som si prial, aby zostal. Je to fantastický tréner, ale je to len môj názor,“ uviedol Gerrard.

Porážka s Nemeckom ho veľmi bolí. Nechcel sa ale vyhovárať na fatálne chybu uruguajských rozhodcov, ktorí za stavu 1:2 prehliadli regulárny gól po Lampardovej strele. Pripustil, že súper vyhral zaslúžene. „Keď sa pozrieme na celý zápas, prehrali sme s lepším tímom. Urobili sme príliš veľa chýb a Nemci ich potrestali. Boli organizovanejší a pri zakončení si počínali chladnokrvne,“ ocenil súpera Gerrard.

Jeho tím podľa neho definitívne zlomil tretí gól. „Mali sme dobré pasáže, kedy sme dobre kombinovali a dostávali sa do blízkosti ich bránky. Keď to bolo 1:2, veril som, že môžeme vyhrať. Ale tretí gól bol pre nás smrteľný,“ dodal Gerrard.

Jeho kolega zo záložnej formácie Lampard napriek smolnému zápasu odmietol, že by premýšľal o konci reprezentačnej kariéry. Verí, že v národnom tíme vydrží až do budúceho šampionátu v roku 2014, kedy mu bude 36 rokov. „Chcem pokračovať. Myslím, že o budúcnosti Anglicka sa teraz bude veľa hovoriť, nielen o mne. Sú dôležití hráči, ktorí odídu, ale ja to nepočúvam a chcem Anglicku ďalej pomáhať,“ povedal Lampard.

debata chyba