Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina C

07.09.2022 o 21:00

FC Barcelona
5 : 1
(3:1)
FC Viktoria Plzeň
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

FC Barcelona potvrdila rolu favorita a doma poľahky zdolala Viktoriu Plzeň. Hrdinom zápasu sa stal trojgólový Robert Lewandowski. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.

90+3

Koniec zápasu.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Plzeň ešte získala rohový kop. Centrovanú loptu boxoval do bezpečia brankár domácich Marc-André ter Stegen.

88

Memphis Depay sa individuálne do pokutového územia súpera nedostal, loptu mu zastavil pred nohou Luděk Pernica. Na druhej strane centroval Libor Holík, no nepresne.

86

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň:
z ihriska odchádza Václav Jemelka, prichádza Libor Holík.

85

Viktoria Plzeň získala na pravom krídle priamy kop, ale centrovanú loptu do šestnástky defenzíva Barcelony okamžite odvrátila.

84

Václav Pilař sa rozbehol za loptou smerujúcou do otvoreného priestoru na krídle, v akcii pre ofsajd nemohol pokračovať.

83

Frenkie de Jong po kontakte s jedným z obrancov Plzne padá na hranici pokutového územia, faul na Holanďana sa pískať nebude.

82

Ferrán Torres mal byť adresátom ďalšieho centru do pokutového územia, nedostal sa k lopte. Päťku obstará Jindřich Staněk.

81

Striedanie v tíme FC Barcelona:
z ihriska odchádza Franck Kessié, prichádza Pablo Torre.

79

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň:
z ihriska odchádza Adam Vlkanova, prichádza Aleš Čermák,
z ihriska odchádza Jan Sýkora, prichádza Václav Pilař,
z ihriska odchádza Jhon Mosquera, prichádza Erik Jirka.

78

Memphis Depay sa zľava takmer dostal do veľkej šance. Na rohu päťky mu lopta ušla, namiesto strely je z toho rozohrávka od bránky.

77

Jan Sýkora bol vo vnútri pokutového územia, vyskúšal strelu po trávniku. Zablokoval mu ju obranca Jordi Alba.

76

Robert Lewandowski bravúrne získal loptu pri postrannej čiare, posunul si ju k šestnástke nebezpečne strieľal. Lopta zaplávala, smerovala na zadnú žrď. Jindřich Staněk ju dokázal vytesniť.

75

Striedanie v tíme FC Barcelona:
z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Memphis Depay.

74

Striedanie v tíme FC Barcelona:
z ihriska odchádza Pedri, prichádza Gavi.

73

Strely: 19 – 4
Strely na bránku: 9 – 1

72

Viktoria Plzeň dlho odoláva debaklu na Nou Campe, lenže už je to o štyri góly a Barcelona sa ešte viac rozbehla. Záver môže pokojne priniesť ďalšie zápasy.

71

Barcelona dala gól!
Ousmane Dembèlé poslal krásnu prihrávku vzduchom za obranu Plzne, loptu si pred päťkou našiel nepokrytý FERRÁN TORRES a z voleja ju napálil nechytateľne pod brvno.

70

Ousmane Dembèlé strieľal spred pokutového územia, pokus smerujúci k žrdi Jindřich Staněk na dvakrát skrotil.

69

O víťazovi bolo viac-menej rozhodnuté už dlhšie, ale teraz môžeme prakticky s istotou povedať, že Barcelona si tri body postráži. Otázny je už len konečný výsledok.

67

Barcelona dala gól!
ROBERT LEWANDOWSKI dokonal hattrick strelou spred pokutového územia, ktorú usmernil presne k žrdi. Jindřich Staněk sa naťahoval ako mohol, loptu chytiť nemohol. Aj keď si na ňu končekmi prstov siahol.

67

Ousmane Dembèlé nebezpečne centroval pred bránku. Jindřich Staněk loptu minul, odvrátil ju za ním stojaci Lukáš Hejda.

66

Striedanie v tíme FC Barcelona:
z ihriska odchádza Ansu Fati, prichádza Ferrán Torres.

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň:
z ihriska odchádza Tomáš Chorý, prichádza Fortune Bassey.

65

Barcelona prepadla v defenzíva, de Jongovi ušiel Tomáš Chorý, ktorý zľava dostal prihrávku od Mosqueru okolo Piquého pred ter Stegena, ale český útočník v sklze prestrelil priestor troch žrdí.

64

Pedri sa dostal k odrazenej lopte pred šestnástkou súpera, jeho zakončenie smerovala nad bránku. Jindřich Staněk bude rozohrávať päťku.

63

Žltá karta pre tím FC Viktoria Plzeň (Václav Jemelka).

62

Frenkie de Jong zľava vošiel do šestnástky, prihrával do druhej vlny. Tam zasiahol dobre postavený Lukáš Kalvach.

61

Držanie lopty: 73% – 27%

60

Hodina zápasu ubehla. FC Barcelona kráča za tromi bodmi. Dokáže Viktoria Plzeň s výsledkom ešte niečo urobiť?

59

Ousmane Dembèlé mohol strieľať z hranice pokutového územia, už aj napriahol. V poslednej chvíli mu loptu vypichol Václav Jemelka.

58

Tomáš Chorý nedokázal sklepnúť dlhý nákop na spoluhráčov pod sebou, defenzíva Barcelony si na neho dala pozor.

57

Franck Kessié fauluje na útočnej polovici. Súboj s ním vyhral a loptu pre Viktoriu získal Lukáš Kalvach.

56

Žltá karta pre tím FC Viktoria Plzeň (Tomáš Chorý).

55

Jordi Alba mal byť adresátom ťažkej prihrávky na krídlo, lopta mu ušla za čiaru. Napriek tomu sa k nej hráči Barcelony dostali rýchlo naspäť.

54

Po centri z rohového kopu zapracoval brankár Jindřich Staněk, bol pri lopte skôr ako Robert Lewandowski, ktorý sa teda nedostal k prihrávke.

53

Frenkie de Jong zrazeným centrom loptu okolo Havela pred bránku nedostal, získal pre svoj tím aspoň rohový kop.

52

Ousmane Dembèlé sa dostal k lopte pred šestnástkou, poslal ju do nej, na jej pravej strane bol voľný Robert Lewandowski. Poliak v gólovej šanci nestrieľal, pri Staněkovi mu lopta ušla za čiaru.

51

Robert Lewandowski nestrieľal spred šestnástky, ale poslal oblúčik ponad obrancov. Jordi Alba v dobrej pozícii nestihol vystreliť.

49

Viktoria Plzeň získala na útočnej polovici ihriska priamy kop. Centrovanú loptu hlavičkoval nad bránku ter Stegena obranca Lukáš Hejda.

48

Jhon Mosquera centrom z krídla nepochodil. Na druhej strane získal Pedri po faule na jeho osobu priamy kop, ale ten Barcelona rozohrala na krátko.

47

Ansu Fati dostal prihrávku do šestnástky, strieľal okolo dvojice hráčov Plzne nepresne, no vyzeralo to sprvu dosť nádejne.

46

Striedanie v tíme FC Barcelona:
z ihriska odchádza Sergi Roberto, prichádza Gerard Piqué.

46

Začal sa druhý polčas.

Barcelona bola v prvom polčase jasne lepším tímom, Plzeň smerom dopredu mala dve akcie. Z prvej takmer kopala penaltu, ale tá bola zrušená a pri druhej sa presadil Sýkora. Dva góly ale na domácej strane zaznamenal Robert Lewandowski a raz sa trafil Franck Kessié.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Barcelona dala gól!
Nakoniec bude favorit v prestávke vyhrávať o dva presné zásahy. Ousmane Dembèlé ešte obranný val neprestrelil, no sklzom zabojoval, loptu vrátil presným centrom na zadnú žrď a nepokrytý ROBERT LEWANDOWSKI hlavičkou zblízka trestá zaváhanie obrany.

45+2

Ousmane Dembèlé vyslal z diaľky prudký pokus nebezpečne smerujúci k žrdi, ďalší úspešný zákrok si pripisuje Jindřich Staněk.

45+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

45

Gólový moment ešte preveril VAR, no ofsajd tam nenašiel, takže je znížené.

44

Viktoria Plzeň dala gól!
Český tím z ničoho-nič ešte pred polčasom koriguje skóre, je to veľmi dôležitý moment. Strelu Chorého zrazila defenzíva Barcelony na ľavú stranu šestnástky, odkiaľ centroval späť Václav Jemelka a JAN SÝKORA hlavičkou prekonáva ter Stegena.

43

Rohy: 7 – 0

42

Ansu Fati nabral rýchlosť a zľava vošiel do pokutového územia. Strieľal spred rohu päťky, nebezpečný pokus zrazil na roh Lukáš Hejda.

41

Krásnou pätičkou medzi obrancov poslal Robert Lewandowski do obrovskej šance Pedriho, ktorý prehodil Staněka, no z čiary odkopol loptu Václav Jemelka.

40

Robert Lewandowski mal byť adresátom ďalšieho centru do pokutového územia, od lopty mal tentoraz ďalej ako Jindřich Staněk.

39

Václav Jemelka odvrátil možné nebezpečenstvo v okolí jeho šestnástky, loptu odkopol do stredu ihriska. Tam sa jej zmocnili obrancovia „Blaugranas“.

38

Aktivita Barcelony na ľavom krídle priniesla center Albu do druhej vlny, kde sa však jeho spoluhráči nenachádzali.

37

Sergi Roberto napriahol z diaľky slabšou ľavačkou. Napriek tomu musel Jindřich Staněk predviesť ďalší dôležitý zákrok, pretože tiahly pokus sa stáčal k žrdi.

36

Pavel Bucha strieľal spred šestnástky, prudké zakončenie bolo zablokované. Následne centroval Jhon Mosquera, spoluhráčov nenašiel.

35

Desať minút do konca prvého polčasu. Barcelona je zatiaľ jasným pánom na ihrisku a postupne pridáva góly. Dokáže Plzeň s výsledkom niečo urobiť?

34

Barcelona dala gól!
ROBERT LEWANDOWSKI dostal čas aj priestor na hranici šestnástky. Zamieril a okolo Hejdu trafil presne k žrdi, kde Jindřich Staněk nemal šancu dočiahnuť na loptu.

32

Luděk Pernica center od rohovej zástavky odvrátil, vzápätí sa po nákope naspäť ocitol Ousmane Dembèlé v ofsajde.

31

Jan Sýkora sa na ľavom krídle proti dvom hráčom Barcelony nepresadil. Na druhej strane získali domáci hráči svoj piaty rohový kop.

30

Jules Koundé poslal zo stredu ihriska dlhý pas za obranu. Ansu Fati sa k lopte nedostal skôr ako brankár Jindřich Staněk.

29

Rohový kop defenzíva Plzne odvrátila do bezpečia. Barcelona ostala pri lopte a snaží sa znova prejsť do nebezpečnej pozície.

28

Robert Lewandowski dostal prihrávku od Albu na hranicu malého vápna. Chrbtom k bránke chcel zakončiť pätičkou, Hejda zrazil loptu na roh.

27

Žltá karta pre tím FC Viktoria Plzeň (Jhon Mosquera).

26

Nakoniec VAR rozhodol, že Andreas Christensen nefauloval, červenú kartu neuvidí. Naopak, on bol faulovaný Mosquerom. Žiadna penalta sa neuskutoční.

25

Andreas Christensen poriadne otrasený na trávniku, potrebuje rýchlo ošetrenie. Jhon Mosquera ho jednoznačne zasiahol lakťom do tváre. Teraz ide o to, či bol skôr faul hosťujúceho hráča alebo domáceho obrancu.

24

Lukáš Hejda nakopol loptu dopredu, Tomáš Chorý vyhral hlavičkový súboj za seba a Jhon Mosquera mohol ísť na ter Stegena. V šestnástke ho stiahol na zem Andreas Christensen. Hlavný arbiter nariadil penaltu, no dánsky obranca podľa všetkého dostal ešte pred faulom úder lakťom od futbalistu Plzne. Všetko rieši VAR, či to bude penalta alebo útočný faul.

23

Ansu Fati sa v strede ihriska síce dostal okolo Lukáša Hejdu, ale zahral rukou a lopta bude patriť českému tímu.

22

Robert Lewandowski si našiel loptu v šestnástke, prihral pod seba a voľný Franck Kessié strieľal do stredu bránky. Tam bol pripravený Jindřich Staněk.

21

Po nepresnej kombinácii na ľavom krídle si brankár Jindřich Staněk vyskúša rozohrávku od vlastnej bránky.

20

Ousmane Dembèlé neprihrával presne, Jhon Mosquera vyviezol loptu od vlastnej šestnástky. Ďaleko sa proti presile nedostal.

19

Barcelona drží loptu na útočnej polovici ihriska, snaží sa postupne prejsť opäť na dostrel bránky Viktorie.

18

Hostia prišli o loptu na vlastnej polovici ihriska, čo na strelu využil Ansu Fati. Mladík mieril z hranice šestnástky tesne vedľa bránky.

17

Pedri vymyslel prudkú kolmicu z osi ihriska na pravú stranu pokutového územia, Sergi Roberto tam bol o niečo neskôr ako by potreboval.

16

Jan Sýkora bežal za pasom za obranu Barcelony, nebol pri lopte skôr ako Jordi Alba a ten hlavou prihral na ter Stegena.

15

Jhon Mosquera sa rozbehol na ľavom krídle, kde aj dostával prihrávku, ale o niečo dlhšiu ako by potreboval. Lopta mu ušla mimo hraciu plochu.

13

Barcelona dala gól!
Ďalší rohový kop Barcelony. Ousmane Dembèlé centrom našiel hlavu Koundého, ten loptu ešte posunul a FRANCK KESSIÉ z hranice päťky zakončil k žrdi, Jindřich Staněk nemal nárok.

12

Robert Lewandowski prihrával do malého vápna Plzne, kde loptu zasiahol rukou Lukáš Hejda, ale mal ju pri tele tak veľmi ako sa len dalo. O penalte nemohla byť reč.

11

Po rohovom kope Barcelony sa Plzeň dostala do rýchleho brejku. Zakončenie z toho nebolo, navyše sa Jan Sýkora ocitol v ofsajde.

10

Robert Lewandowski dostal prihrávku na os šestnástky, zakončenie mu defenzíva Viktorie zrazila na rohový kop.

9

Aktívny Sergi Roberto sa sprava dostal šestnástky, prihrával pred bránku. Lukáš Hejda s výborným defenzívnym zákrokom.

8

Jan Sýkora zachytil loptu v strede ihriska a unikal za obranu Barcelony, no Jules Koundé ho dostihol a situáciu vyriešil. Brejk Plzne úspešný nebol.

6

Hostia sa snažia podržať loptu v strede poľa a dostať sa spod tlaku favorita. Zatiaľ sa im to darí, aspoň v týchto chvíľach.

5

Barcelona vstúpila do zápasu veľmi aktívne a je poriadne nebezpečná. Domáci teraz získali priamy kop, ale Jindřich Staněk loptu chytil.

4

Žltá karta pre tím FC Viktoria Plzeň (Luděk Pernica).

3

Dobrý center zľava si hľadali hráči Barcelony v šestnástke Plzne, ale defenzíva českého klubu si dala pozor.

1

Domáca Barcelona vstúpila aktívne. Sergi Roberto si na pravom krídle vymenil loptu, ale jeho center bol zrazený na roh.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto ©, Christensen, Koundé, Alba – Kessié, de Jong, Pedri – Dembèlé, Lewandowski, Fati.
Náhradníci: Peña, Tenas – Piqué, R. Araújo, Busquets, F. Torres, Depay, Raphinha, Eric García, Balde, Gavi, Torre.

FC Viktoria Plzeň: Staněk – Havel, Pernica, Hejda ©, Jemelka – Kalvach, Bucha – Sýkora, Vlkanova, Mosquera – Chorý.
Náhradníci: Tvrdoň, Jedlička – M. Tijani, Pilař, Čermák, Holík, Jirka, F. Bassey, Ndiaye.

FC Barcelona bude tento rok dúfať v lepší výsledok ako pred rokom, kedy vypadla do Európskej ligy. Na úvod je jasným favoritom doma proti Plzni. Po letných nákupoch a úspešnom zaregistrovaní hráčov jej to až na remízu v prvom kole s Rayom ide dobre, odvtedy trikrát vyhrala a v tabuľke je druhá. Robert Lewandowski strelil už päť gólov.

FC Viktoria Plzeň senzačne postúpila do skupinovej fázy a má veľmi ťažkú skupinu, kde v konkurencii Barcelony, Bayernu a Interu môže iba prekvapiť. Naposledy Plzeň hrala v tejto fáze v ročníku 2018/19, kedy bola tretia za Realom Madrid a AS Rím. Viktoria po zisku titulu dobre rozbehla aj nový ročník, ešte neprehrala a je druhá.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

FC Barcelona

FC Barcelona

  • ter Stegen
  • Roberto (C) (46. Piqué)
  • Christensen
  • Koundé
  • Alba
  • Kessié (81. Torre)
  • de Jong
  • Pedri (74. Gavi)
  • Dembèlé (75. Depay)
  • Lewandowski
  • Fati (66. F. Torres)
FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

  • Staněk
  • Havel
  • Pernica
  • Hejda (C)
  • Jemelka (86. Holík)
  • Kalvach
  • Bucha
  • Sýkora (79. Pilař)
  • Vlkanova (79. Čermák)
  • Mosquera (79. Jirka)
  • Chorý (66. F. Bassey)