Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Anglická Premier League

22.08.2022 o 21:00

Manchester United
2 : 1
(1:0)
Liverpool FC
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

Manchester United bude po dnešnom derby zápase veľmi spokojný, konečne prišlo v tomto klube niečo pozitívne. Tri body a slušný výkon. Liverpool herne sklamal. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.

90+5

Koniec zápasu.

90+3

Bruno Fernandes odvrátil loptu z vlastnej šestnástky, následne chcel potiahnuť kontru Donny van de Beek, ktorý bol faulovaný a domáci nazbierajú cenné sekundy.

90+2

Fabinho vytvoril ďalšiu chybu v zadných radoch, Anthony Martial sa dostal k odrazenej lopte a takmer smeroval sám na Alissona. Mal to na dlhú nohu, takže nezakončil ideálne a ani neprihral.

90+1

Cristiano Ronaldo sa po zaváhaní defenzívy Liverpoolu dostal k strele z hranice pokutového územia. Ľavačkou však nasmeroval loptu nad bránku.

90

Nadstavuje sa 5 minút.

88

Mohamed Salah sprava centroval do malého vápna, kde si zbiehal Roberto Firmino, no sklzom pred ním zasiahol Lisandro Martínez.

87

Kostas Tsimikas sa na krídle snaží niečo vymyslieť, je z toho len kombinácia ďaleko do bránky de Geu.

86

Striedanie v tíme Manchester United:
z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Cristiano Ronaldo.
z ihriska odchádza Christian Eriksen, prichádza Aaron Wan-Bissaka.
z ihriska odchádza Diogo Dalot, prichádza Donny van de Beek.

85

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Andrew Robertson, prichádza Kostas Tsimikas.

84

Liverpool ožil a všetko vrhá do ofenzívy, defenzíva domácich má čo robiť. Tyrell Malacia s problémami zastavil Salaha a bude z toho roh.

83

Christian Eriksen mal pred šestnástkou Liverpoolu priestor na strelu, zakončenie ľavačkou nasmeroval tesne nad bránku Alissona.

82

Liverpool dal gól!
Center z rohu ešte defenzíva domácich odvrátila, ale lopta sa vrátila a strieľal z otočky Fabio Carvalho. Tento pokus vyrazil David de Gea, avšak hlavička MOHAMEDA SALAHA už do siete prešla.

81

Andrew Robertson posielal nebezpečnú loptu do päťky, Roberto Firmino nezakončoval, čo spravil za neho obranca Lisandro Martínez. Nebezpečne zrazil loptu k žrdi, no David de Gea vytiahol fantastický reflex.

80

Andrew Robertson centrom pred šestnástku neobjavil spoluhráčov a nestihol to vpravo ani Trent Alexander-Arnold, pred ktorým odkopol Bruno Fernandes.

79

Roberto Firmino hlavičkou zakončil center z rohového kopu. Pokus sa od trávniku odrazil do rukavíc de Geu.

78

Mohamed Salah si nabehol na hranicu šestnástky, kde aj smerovala lopta. Pred Egypťanom odkopol na roh Raphaël Varane.

77

Center do šestnástky „Red Devils“ mohol priniesť nebezpečenstvo, keďže lopta sa tam pohybovala nepríjemne. Na strelu to využil Fabio Carvalho, zablokoval ju Lisandro Martínez.

76

Marcus Rashford sa individuálnou akciou krásne pohral s tromi hráčmi súpera, od postrannej čiary sa dostal na hranicu šestnástky. Prudkú strelu nasmeroval tesne nad brvno bránky Alissona.

75

Fabio Carvalho strelou z diaľky nedostal loptu na bránku de Geu, navyše trafil Salaha, ktorý bol v ofsajde.

74

Žltá karta pre tím Manchester United (Bruno Fernandes).

73

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza James Milner, prichádza Fabio Carvalho.

71

Striedanie v tíme Manchester United:
z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Fred.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže Liverpool s výsledkom ešte niečo urobiť?

68

Luis Díaz si nabehol za obranu na prihrávku vzduchom, tesne pred ním sa k lopte dostal brankár David de Gea, čím situáciu vyriešil.

67

Andrew Robertson poslal dobrý center na zadnú žrď, kde sa k hlavičke zblízka dostal Fabinho. Na čiare sa zaskvel David de Gea.

66

Mohamed Salah sa chcel z krídla dostať do šestnástky, aj za cenu rohového kopu ho zastavil obranca Tyrell Malacia.

65

Harvey Elliott z pravej strany šestnástky centroval na zadnú žrď, neskoro tam bol Andrew Robertson. Navyše sa máva aj píska ofsajd.

64

Marcus Rashford a Anthony Martial sa na krídle nepresadili, Virgil van Dijk poslal loptu dozadu a od Alissona začne ďalšia akcia.

63

Liverpool znova kombinoval v okolí šestnástky súpera. Bola z toho iba strela, ktorú Mohamed Salah nenasmeroval na bránku.

61

Luis Díaz sa zamotal vedľa svojej šestnástky, výrazne ho tam atakovali Scott McTominay a Marcus Rashford. Nakoniec z toho bude aut pre LFC.

60

Hodina zápasu je za nami a Manchester United zatiaľ kráča za tromi bodmi, navyše po dobrom výkone. Liverpool dnes výrazne zaostáva za svojimi možnosťami.

59

Striedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Jordan Henderson, prichádza Fabinho.

58

Bruno Fernandes si nabiehal sprava pred šestnástku, kde aj smeroval pas od Rashforda. Ako prvý sa do tých miesto dostal Alisson.

57

Lisandro Martínez čistým sklzom na loptu prerušil rýchlu kontru Liverpoolu. Nakoniec Harvey Elliott strieľal z pravej strany šestnástky, no len do bočnej siete.

56

Po rohovom kope domácich Raphaël Varane chrbtom k bránke sklepol loptu a Marcus Rashford technicky strieľal presne k žrdi. Fantasticky sa blysol aj Alisson.

55

Liverpool mohol okamžite znížiť, keďže veľmi dobrú pozíciu mal pred bránkou Luis Díaz. Skvostný zákrok vytiahol David de Gea.

54

Prípadný ofsajd bol veľmi tesný, ale VAR posúdil, že Marcus Rashford sa mohol pokračovať, a tak Manchester United vyhráva o dva góly. Liverpool s ďalším veľkým zaváhaním.

53

Manchester United dal gól!
Raphaël Varane vyhral súboj pred vlastnou šestnástkou, v stredovom kruhu situáciu hrozne vyriešila dvojica hráčov Liverpoolu na čele s Hendersonom, čo využil na prihrávku za obranu Anthony Martial a MARCUS RASHFORD zoči-voči Alissonovi strelou k žrdi nezaváhal!

52

Tyrell Malacia na krídle získal priamy kop. Centrovanú loptu však okamžite boxoval do bezpečia brankár Alisson.

51

Virgil van Dijk dostal zásah do brucha alebo možno aj ruky vo vlastnej šestnástky, domáci teda chceli penaltu. Tú hlavný arbiter neodpískal.

50

Strely: 5 – 8
Strely na bránku: 1 – 0

49

Trent Alexander-Arnold zrazeným centrom získal roh. Z toho poslal loptu na hranicu šestnástky, Mohamed Salah z voleja zakončil vysoko nad.

48

James Milner získal na krídle priamy kop. Andrew Robertson centroval na zadnú žrď, no tam si dala pozor defenzíva domácich.

47

Diogo Dalot zablokoval dva centre smerujúce do šestnástky domácich. Následne sa snažil aj Luis Díaz, zastavil ho Bruno Fernandes.

46

Striedanie v tíme Manchester United:
z ihriska odchádza Anthony Elanga, prichádza Anthony Martial.

46

Začal sa druhý polčas.

Manchester United hral hlavne v úvodnej polovici polčasu veľmi dobre a išiel aj do vedenia. Defenzíva Liverpoolu dnes kopí chyby, takže Klopp spokojný byť nemôže a aj keď jeho zverenci smerom dopredu pridali, boli málo nebezpeční.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Žltá karta pre tím Manchester United (Diogo Dalot).

45

Virgil van Dijk dnes ani zďaleka nehrá dobre a teraz takmer spravil veľkú chybu, po ktorej mohol ísť Marcus Rashford sám na bránku, ale všetko našťastie pre hostí vyriešil Alisson.

44

Manchester United vyriešil center z rohového kopu a následný pas späť si postrážil brankár David de Gea.

43

Rohy: 3 – 3

42

Po centri z rohu na zadnú žrď hlavičkoval nepresne Milner, čo nevedel Bruno Fernandes a v snahe odkopnúť loptu ju celou silou nasmeroval na vlastnú bránku, z čoho by bol exkluzívny vlastný gól, no na čiare postavený Lisandro Martínez zachránil svoj tím! Málo vídaná a kuriózna situácia!

41

Roberto Firmino sa k centru nedostal, odrazenú loptu si našiel v šestnástke osamotený Mohamed Salah. Vo veľmi dobrej streleckej pozícii skvelý blok predviedol Lisandro Martínez.

40

Liverpool je síce v posledných minútach aktívny a drží loptu na útočnej polovici ihriska, cez defenzívu „Red Devils“ nevie prejsť do zakončenia.

39

Jordan Henderson zavrel oči a poslal loptu smer šestnástka, všetko vyriešil osamotený Tyrell Malacia, na ktorého pas smeroval.

38

Luis Díaz takisto na ľavom krídle neuspel, ďalší defenzívny zákrok si pripísal Raphaël Varane.

37

Liverpool drží loptu a kombinuje na útočnej polovici ihriska. Cez dnes dobre pracujúcu defenzívu Manchestru United sa nevie dostať k zakončeniu.

36

Trent Alexander-Arnold dostal loptu na pravú stranu šestnástky, poslal prudký center pred bránku, kde zareagoval Raphaël Varane a následná strela Elliotta bola zablokovaná.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký ďalší gólový moment?

33

Momentálne sa hra trochu ustálila v strede ihriska, po niekoľkých súbojoch bude vhadzovať aut Trent Alexander-Arnold.

32

Na tribúne sa nachádza aj Casemiro, ktorý cez víkend prišiel do Manchestru, vybavil všetko formality, následne odišiel späť do Madridu, kde mal dnes o 11:30 oficiálnu rozlúčku s Realom a teraz je už naspäť v anglickom meste.

31

Center z rohového kopu Trent Alexander-Arnold nasmeroval iba k hráčom súpera, defenzíva domáceho celku loptu okamžite odvrátila do bezpečia.

30

Luis Díaz sa zľava dostal do šestnástky a pokúsil sa prudko centrovať pred bránku. Diogo Dalot tento úmysel zrazil na rohový kop.

29

Jordan Henderson si našiel na hranici šestnástky odrazenú loptu, vystrelil z prvej volejom vedľa priestoru troch žrdí bránky de Geu.

28

James Milner neprihrával presne a prišiel o loptu, ale Jordan Henderson ju rýchlo získal naspäť. Vzápätí hľadal ťažšie riešenie Roberto Firmino.

27

Žltá karta pre tím Manchester United (Raphaël Varane).

25

Anthony Elanga svojou aktivitou získal priamy kop vedľa šestnástky. Christian Eriksen namiesto centru strieľal prekvapivo do rohu bránky, mieril veľmi presne. Alisson končekmi prstov vyrazil tento pokus na roh.

24

Žltá karta pre tím Liverpool FC (Trent Alexander-Arnold).

23

David de Gea poslal dlhý, ale nepresný výkop na krídlo. Lopta išla mimo ihriska, vhadzovať aut tak môže Trent Alexander-Arnold.

22

Harvey Elliott hľadal Milnera v šestnástke, ten mal ťažkú pozíciu a okolo Lisandra Martíneza mu lopta ušla za čiaru.

21

Marcus Rashford dostal prihrávku do šestnástky, takmer šiel do šance na Alissona. Jeho zakončenie sklzom zablokoval Joe Gomez.

20

Dvadsať minút za nami a musíme konštatovať, že Manchester United hrá zatiaľ skvele. Ak by sa takto prezentoval v každom stretnutí, aktuálna kritika by nikdy neexistovala.

18

Osmeliť sa musel už aj Liverpool. Harvey Elliott posunul loptu pred šestnástku, odkiaľ tesne vedľa okolo Martíneza zakončil Luis Díaz.

17

James Milner teraz poriadne „zhúkal“ van Dijka, ktorý totálne zaváhal pri inkasovanom góle. Práve Milner išiel hasiť jeho chybu, nakoľko holandský stopér mal brániť Sancha, no nepochopiteľne stál ešte za Alissonom na čiare.

16

Manchester United dal gól!
Domáci idú zaslúžene do vedenia, zatiaľ sú totiž aktívnejším a lepším tímom. Defenzíva Liverpoolu bola momentálne poriadne rozhodená. Christian Eriksen ešte preváhal moment na strelu, ale vzápätí Elanga prihral na biely bod, voľný JADON SANCHO si ešte zasekol Milnera a potom úplne bez problémov kopol loptu k žrdi.

15

Mohamed Salah si sprava hodil loptu do šestnástky, obišiel Malaciu a prihrával pred päťku, no Raphaël Varane skvelým čistým sklzom zastavil Firmina.

14

Na opačnej strane to zase skúšal mladý Anthony Elanga, ani jeho samostatná akcia nebola úspešná. Švéd o loptu prišiel.

13

Mohamed Salah sa chcel individuálne posunúť dopredu po pravom krídle, bol zastavený, o čo sa postaral Tyrell Malacia.

12

Liverpool drží loptu v strede ihriska, postupne sa snaží prejsť dopredu, no to sa momentálne nedarí podľa predstáv.

10

Bruno Fernandes dostal kolmicu medzi obrancov a aj keď mu lopta ušla, tak sklzom ju posunul na voľného Elangu a ten zoči-voči Alissonovi trafil žrď!

9

Zatiaľ je to celkom opatrný úvod z oboch strán. Zakončenie na de Geu či Alissona sme nevideli. Verme, že sa to čoskoro zmení.

8

Christian Eriksen zakončoval strelou z priameho kopu do múru a ten zrazil loptu na rohový kop. Tyrell Malacia ho zahral veľmi zle.

7

Trent Alexander-Arnold zaváhal, stratil loptu pred šestnástkou a musel faulovať. Marcus Rashford získal priamy kop tesne pred veľkým vápnom hostí.

6

James Milner sa snažil niečo individuálne vymyslieť v šestnástke súpera, rýchlo bol pri ňom stopér Raphaël Varane a situáciu vyriešil.

5

Raphaël Varane poslal pas na pravé krídlo, kde si ale nenabehol ideálne Jadon Sancho a lopta skončila mimo priestoru hracej plochy.

4

Marcus Rashford dostal loptu za obranu, nenabral dostatočnú rýchlosť a celkom skoro bol pri ňom obranca Virgil van Dijk.

3

Raphaël Varane pod tlakom pressing Luisa Díaza zvládol, lenže rozohrávka domácich nebola dobrá a Liverpool môže kombinovať od obrancov.

2

Mo Salah sa na krídle nedokázal presadiť, lopta skončila mimo hracej plochy a päťku môže rozohrávať David de Gea.

1

Súboj najväčších anglických klubov začína! Domáci Manchester United v tradičnom červenom, hostia majú dnes bielo-modré prevedenie. „Red Devils“ bez Ronalda, Maguireho aj Casemira v základnej zostave, hosťom chýbajú Ňúnez, Thiago alebo Jota s Matipom.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Manchester United: de Gea – Dalot, Varane, L. Martínez, Malacia – Eriksen, McTominay – Elanga, Fernandes ©, Sancho – Rashford.
Náhradníci: Heaton – Fred, Maguire, Martial, Ronaldo, van de Beek, Shaw, Wan-Bissaka, Garnacho.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Milner, J. Henderson ©, Elliott – Salah, Firmino, Díaz.
Náhradníci: Adrián, Davies IV – Bajcetic, Carvalho, Clark, Fabinho, van den Berg, Tsimikas, N. Phillips.

Manchester United prežíva katastrofálny úvod sezóny, pretože prehral doma proti Brightonu a následne dostal debakel na pôde Brentfordu (0:4). Do listiny strelcov sa z tímu trénera ten Haga ešte nezapísal nik. Ak sa tak nestane ani proti Liverpoolu, gólom mesiaca v klube bude vlastný zásah MacAllistera.

Liverpool FC otvoril ročník 2022/23 výhrou v Community Shield nad Manchestrom City. Vzápätí však nezačal dobre v Premier League, pretože iba remizoval na Fulhame (2:2) a takisto doma s Crystal Palace (1:1). Mo Salah a Darwin Núñez strelili celkovo po dva góly, no uruguajský útočník videl naposledy zbytočnú červenú kartu.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester United

Manchester United

  • de Gea
  • Dalot (86. van de Beek)
  • Varane
  • L. Martínez
  • Malacia
  • Eriksen (86. Wan-Bissaka)
  • McTominay
  • Elanga (46. Martial)
  • Fernandes (C)
  • Sancho (71. Fred)
  • Rashford (86. Ronaldo)
Liverpool FC

Liverpool FC

  • Alisson
  • Alexander-Arnold
  • Gomez
  • van Dijk
  • Robertson (85. Tsimikas)
  • Milner (73. Carvalho)
  • J. Henderson (C) (59. Fabinho)
  • Elliott
  • Salah
  • Firmino
  • Díaz