Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska konferenčná liga (predkolá) - 2. predkolo

28.07.2022 o 21:00

DAC 1904 Dunajská Streda
2 : 0
(2:0)
Víkingur Gøta
Naposledy zmenené pred rokom
obnoviť
Filter

2:0 a 2:0 = 4:0. Takto znie pohárový výsledok Dunajskej Stredy v rámci 2. predkola Európskej konferenčnej ligy. Teraz prichádza pre zverencov trénera Adriána Guľu ešte ťažšia skúška – o týždeň v stredu pricestuje na slovenský trávnik rumunský veľkoklub FC SB. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia a dobrú noc.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Norbert Balogh nepridal gólovú poistku za týmto stretnutím. Veľká vzdialenosť mu nebola príliš po chuti, pretože prekopol.

90+2

Brunetti v streleckej príležitosti zrazil snahu súpera.

90+2

Faerské mužstvo ubíja aj obrovské množstvo rohových kopov Dunajskej Stredy. Kalmar sa tentoraz rozhodol o rozohrávku nakrátko.

90

Druhý polčas sa bude nadstavovať o 3 minúty.

90

Pohrozenie pre Reynatroda, keď ho vystrašil po druhý raz z rohu striedajúci Kalmar. Miláčik domácich tribún však v súboji s brankárom Víkinguru ťahá za kratší koniec.

88

Žltá karta pre tím DAC 1904 Dunajská Streda (Balogh).

86

Risvanis mal veľkú šancu na otvorenie si účtu v drese Dunajskej Stredy! V sľubnej pozícii pred bránkou išiel na kolená, no aj tak prehlavičkoval ci­eľ!

85

Nicolaescu vbehol do šestnástky a snažil sa udržať na nohách, keďže bol ťahaný za dres a atakovaný viacerými spôsobmi. DAC s rohom.

84

Nebezpečný strieľaný center prichádza od Muhamedbegovića. Pravdepodobne skóroval pár minút dozadu, ale nie je k dispozícii systém VAR, ktorý by to odobril. V tomto prípade si s loptou poradil Reynatrod.

82

Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
z ihriska odchádza Krstović, prichádza Balogh.

80

Zsolt Kalmar skúsil zamieriť priamo od rohovej zástavky na bránu. Reynatrod mu nespravil radosť a neposlal si loptu za chrbát.

79

Hostia urobili až päťnásobné striedanie. Veszelinov riešil ojedinelú strelu, pri ktorej by sa aj dalo uvažovať o znížení na 1:2, čo sa však nestalo.

75

Striedanie v tíme Víkingur Gøta:
z ihriska odchádza A. Olsen, prichádza Joensen.
z ihriska odchádza B. Gregersen, prichádza Jonhardsson.
z ihriska odchádza Hansen, prichádza Brunni.
z ihriska odchádza Turi, prichádza Justinussen.
z ihriska odchádza Mneney, prichádza Johansen.

74

Žltá karta pre tím Víkingur Gøta (Hansen).

74

Hansen pred kopnutím ešte odmenený žltou kartou za nešportové správanie.

73

Brunetti urobil tzv. kravatu Olsenovi, čo bol bez debaty nedovolený zákrok. Toto je doslova darovaná štandardná situácia pre hostí.

72

Víkingur neudrel z tohto rohového kopu. Veszelinov bol znova krátky na mimoriadne vysoký projektil z hranice pokutového územia.

71

Reynatrod aj teraz mal prácu. Postaral sa mu o ňu aktívny Moumou. Do tejto lopty chcel ešte zasiahnuť naťahujúci sa Krstović. Nestihol to.

69

Fantastická strela priamo na bránku Víkinguru. Pekný pokus ponúkol divákom Nikola Krstović. Odpoveďou bol zákrok Reynatroda.

66

Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
z ihriska odchádza Veselovský, prichádza Kalmar.

Dnešný zápas sleduje 5076 divákov.

66

Štadión vo veľkom opojení! Avizovaný príchod Kalmara sa stáva skutočnosťou! Ten pauzoval kvôli zraneniu kolena od 31. marca 2021!

65

Víkingur čelil dvojnásobnému rohovému kopu! Pri druhej realizácii nekompromisne vypálil Muhamedbegović! Mohol to byť krásny gól od brvna do zeme! Lopta nespadla dnu!

64

O malú chvíľu by sme mali byť svedkami obrovského aplauzu. Na ihrisko sa po vyše roku dostane maďarský reprezentant Zsolt Kalmar.

62

Blackman až na druhýkrát získal loptu. Územie pred šestnástkou patrí Dunajskostredčanom. Prihrávky lietajú zo strany na stranu. Aj to je súčasť domácej taktiky čo najdlhšie držať súčasný stav.

61

Krstović bol v držaní lopty, avšak sa nechal zatvoriť na pravej strane. Riešením bolo nájdenie Szanthóa, ktorého center bol premárnený.

60

V MOL aréne už dlhší čas počujeme oslavné chorály a bubnovanie priaznivcov. Užívajú si zápas, a to tiež oznamuje, že postup je spečatený. Na Žitnom ostrove pokračujeme po hodine hry za nezmeneného výsledku 2:0.

59

Ďalšia situácia, v ktorej v hlavnej roli figuroval Szanthó. Po predchádzajúcich štrikovaniach volil koncovku. Reynatroda neohrozil.

58

Šikovná a dobre časovaná lopta za dunajskostredskú obranu. Žlto-modrí sa dokázali zosúladiť a zamknúť protihráča, ktorý si tam zbehol.

56

Szanthó je mimoriadne namlsaný po vybehnutí na trávnik a nechýba takmer pri žiadnej lopte. Vyzerá to tak, že faerská obrana bude mať čo robiť s jeho eliminovaním.

55

Vylepšenie pozície v podaní Szanthóa. Reynatrod sa v konečnom dôsledku zapotil pri pokrývaní tejto strely a zariadil rohový kop.

54

Červená karta pre tím Víkingur Gøta (B. Gregersen).

53

Brunetti bol v správny čas na správnom mieste! Veszelinov už bol prekonaný, no neinkasoval vďaka pohotovosti spoluhráča!

52

Presun Víkinguru pred domáceho brankára Veszelinova. Brunetti určite nechcel zapríčiniť štandardnú situáciu, ale už sa tomu nevyhol.

51

Krížna lopta letela smerom na vzdialenejšiu žrď. Dunajskej Strede na tomto mieste chýbal hráč, ktorý by to zakončil.

50

Rohový kop. Szanthó podbehol center, a teraz nevznikol priestor na vyprodukovani­e akcie.

49

Kombinácia Veselovského s Krstovićom, no v tomto momente sa viac nepresadil domáci strelec. Neporadil si s Gregersenom.

48

Strelecký pokus faerského klubu. Celkovo to bola piata strela, ktorá sa dostavila z nohy Svenssona. Veszelinov vyskočil iba naprázdno, nakoľko to bolo vysoké.

47

Silné držanie lopty domácich hráčov. Sú na nej dominantní a majú nad ňou jasnú kontrolu.

46

Nový vietor, nová šanca DAC-u! Szanthó už po pár sekundách mohol pribudnúť do zoznamu strelcov! Reynatrod nastavil ruky a vyrazil!

46

Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
z ihriska odchádza Andzouana, prichádza Szanthó.
z ihriska odchádza Káčer, prichádza Nicolaescu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne o 22:05.

Dunajská Streda po polčase napĺňa postupovú matematiku a naplno potvrdzuje rolu papierového favorita. Ku spokojnosti jej ešte chýba druhý úspešný diel súboja.

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+4

Zablokovaná bomba Víkinguru zo štandardnej situácie a aktéri odchádzajú do kabín.

45+3

Poslednú minútu nadstaveného času mohol hosťom gólom okoreniť Andzouana, keď zakončoval celkom ideálne po zemi, no neprekvapilo to Reynatrodu.

45+2

Hansen výborne zamieril center medzi hradbu tiel do pokutového územia DAC-u, odkiaľ to však bolo odvrátené.

45+1

Žltá karta pre tím DAC 1904 Dunajská Streda (Blackman).

Žltá karta pre tím Víkingur Gøta (A. Gregersen).

45

Prvý polčas sa bude nadstavovať o 3 minúty.

45

Záverečné minúty prvej polovice budú v réžii hostí, ktorí si svojou aktivitou vybojovali štandardnú situáciu.

43

Víkingur napriek veľkému súčtovému manku to nebalí. Každú minútu, strávenú na strane súpera, chce gólovo podčiarknuť. Je to cítiť, no zatiaľ je to iba zbožné prianie.

41

Moumou zvládol sklepnúť si vysoký center a následne odovzdal loptu Káčerovi, po ktorom chcel trafiť bránku Blackman. Vedľa.

40

Striedanie v tíme DAC 1904 Dunajská Streda:
z ihriska odchádza Kružliak, prichádza Risvanis.

39

Brunetti väčšiu časť polčasu zásoboval spoluhráčov prihrávkami. V tejto chvíli si našiel čas na streľbu. Mal však poriadne vychýlenú mušku a bránku minul.

38

Domáci prídu o kapitána Dominika Kružliaka. Bolo avizované z lavičky. Medzitým ešte Krstović zamestnal Reynatroda. Hosťom nenarástlo manko o ďalší gól.

37

Dunajská Streda môže byť absolútne pokojná. Svoj náskok z minulého týždňa zdvojnásobila, ale v zadných radoch občas potrebuje zabrať.

36

Miroslav Káčer skončil za autovou čiarou až pod nohami spoluhráčov na striedačke.

34

Dunajská Streda dala gól! Postup DAC-u už by nemal mať prekážky. DOMINIK VESELOVSKÝ poriadne napriahol a táto rana prepadla cez ruky Reynatroda, ktorý je nahnevaný sám na seba.

34

Hostia sa nejaký čas zdržali v útočnom pásme. Hansen na záver nepresne centroval vysoko nad bránku Veszelinova.

33

Ďalšia zrážka hráčov pred bránkou Víkinguru. Tentoraz sa to zaobíde bez lekárskeho zásahu. Hra sa pomaly presúva na polovicu Dunajskej Stredy.

32

Veszelinov podporil svojich obrancov. Akcia bola založená od Muhamedbegovića, ktorý dlhou centrovanou loptou nebol presný.

30

Je tu polhodina odvetného duelu Európskej konferenčnej ligy. Dunajská Streda kráča za postupom, keď je vo vedení 1:0 po koncovke Krstovića.

29

Faerský tím v momentálnom súčte gólov prehráva 0:3, ale chuť aj energia mu nechýba ešte skomplikovať plány klubu zo Žitného ostrova.

28

Taká nenápadná akcia žlto-modrých nemohla zaskočiť Reynatroda v bránke Víkinguru.

27

Rodiace sa problémy museli v tejto chvíli hasiť obrancovia domáceho celku. Adriána Guľu potešili, nakoľko svoju prácu odviedli na sto percent.

26

Dunajská Streda dala gól! NIKOLA KRSTOVIĆ je v ohromnej forme a najdôležitejším článkom slovenského tímu. Nebol vo veľmi dobrej pozícii, no predral sa pred hranicou šestnástky a vystrelil. Lopta bola ešte tečovaná niekým od hostí. Reynatrod bol na toto prikrátky.

25

Za stredovou čiarou si odskákal tvrdý súboj Muhamedbegović. DAC sa ocitol v krátkej výhode, no napokon sa to pískalo.

24

Moumou po spolupráci s Muhamedbegovićom preniesol ťažisko hry do miest k bielemu bodu, ale zakončenie sa nedostavilo na Reynatroda.

23

Dunajskostredský kapitán Kružliak si pripísal na konto zrazený strelecký pokus protihráča Svenssona a ešte ho stihol dohrať Káčer.

22

Snaha dvoch hráčov Dunajskej Stredy o narážačku. To sa im ale zaseklo a krátko na to už držal loptu v rukaviciach Reynatrod.

21

Práve Veselovský získal loptu na nohu a pokúšal sa o razantnú strelu. Víkingur má stále správne postavených obrancov a vytvára odolný obranný múr.

20

Dominik Veselovský dal svojou prihrávkou dôvod fanúšikom na vzrušenie, z čoho nepramenil presný zásah v hosťujúcej sieti. Šanca však prichádza z rohového kopu s poradovým číslom štyri.

19

Prudká nahrávka do útočnej zóny domácich. Lopta bola poľahky odovzdaná na kopačky súpera.

18

Pri lopte sú domáci hráči. Brunetti už špekuloval, ako s loptou naloží. Posunul ju Kružliakovi, ktorý mal v úmysle zapracovať do hry Blackmana.

15

Štvrťhodinu polčasu uzatvára bolestivá zrážka hlavami medzi Moumoum a Mneneym. Hosťujúci hráč dopadol horšie a podstupuje ošetrenie priamo na ihrisku.

14

Krstović nepremenil šancu po umnej nahrávke Brunettiho! Zaskvel sa Reynatrod, padajúc na zem a loptu vykopol ľavou nohou!

13

Muhamedbegović sa predieral pomedzi ostatných hráčov, no nedokázal sa lepšie zavesiť do vzduchu, aby prekonal brankára Reynatroda.

12

Veselovský sa ujal štandardnej situácie. Domácim sa však nepodarilo zrealizovať signál, pretože sa im do cesty priplietol hlavný rozhodca Xhaja. Všetko si to môžu vynahradiť pri následnom rohu.

11

Pozorná obrana je popredným prvkom v hre faerského mužstva. Dôležité miesta na trávniku sú výborne pokrývané.

10

Brunetti zvolil namiesto centrovanej lopty prihrávku po zemi na bližšie stojaceho kapitána Kružliaka. Víkingur na to reaguje a aspoň na chvíľu dostalo loptu do pokutového územia, hoci bez strely.

9

Prvý pískaný faul na strane nášho pohárového zástupcu. Proti pravidlám sa previnil útočník Krstović.

8

Bol to však pretiahnutý center. Hosťujúci krajný obranca Hansen si pretrel loptu v drese a vhadzuje do hry spoza postrannej čiary.

7

Strela Dunajskej Stredy na bránku Reynatroda prináša so sebou úvodný štandardnú situáciu v podobe rohového kopu.

6

Krstović naštartoval dunajskostredský motor. Moumou hľadal finálnou loptou v súperovej šestnástke Andzouanu, ktorý čítal hru a zbiehal dovnútra, ale lopta bola o sekundu rýchlejšia.

5

Strieľaná prihrávka Miroslava Káčera do pravého krídelného priestoru nenašla adresáta. Brankár Víkinguru Reynatrod s odkopom od svätyne.

4

Dimunova predĺžená lopta smerujúca zo stredu poľa bola na dlhú kopačku pre kanoniera Krstovića.

3

Druhé príliš dlhé a celkom aj úspešné autové vhadzovanie hostí. Olsen hlavičkou preveril zblízka gólmana Veszelinova, ktorý zachytil jeho pokus.

2

Dlhý aut faerského celku. Lopta doletela do polovice ihriska a situácia sa bude opakovať po dotyku s jedným z hráčov DAC-u.

1

Futbalisti slovenského klubu si priviezli priaznivý výsledok 2:0 spred týždňa. Doma ho chcú jednoznačne potvrdiť a postúpiť ďalej, kde na nich bude čakať niekto z rumunsko-gruzínskeho dua.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

DAC 1904 Dunajská Streda: Veszelinov – Blackman, Kružliak ©, Brunetti, Muhamedbegović – Káčer, Dimun – Veselovský – Andzouana, Krstović, Moumou.
Náhradníci: Alex Pinto, Balogh, Kachut, Kalmar, Nebyla, Nicolaescu, Njie, Petráš, Risvanis, Rymarenko, Szanthó, Trnovský.
Trenér: Adrián Guľa.

Víkingur Gøta: Reynatrod – Hansen, G. Vatnhamar, A. Gregersen ©, B. Gregersen – Svensson, Mneney, S. Vatnhamar, Turi, A. Olsen – A.L. Olsen.
Náhradníci: Arngrimsson, Bardason, Brunni, Joensen, Johansen, Jonhardsson, Justinussen.
Trenér: Petur Johan Poulsen.

Rozhodca: Xhaja.

Vážení futbaloví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní odvetného zápasu 2. predkola Európskej konferenčnej ligy medzi Dunajskou Stredou a Víkingur Gøta.

DAC 1904 Dunajská Streda


Dunajskostredčania stále kráčajú pohárovou Európou bez zaváhania. Všetky doterajšie tri zápasy vyhrali, vrátane prvého súboja na Faerských ostrovoch. Po presných zásahoch Krstovića a Ciganiksa si priviezli skvelú východiskovú pozíciu po výsledku 2:0.

Víkingur Gøta

Mužstvo pred Dunajskou Stredou vyradilo gibraltarský klub Europa FC po víťazstvách 2:1 a 1:0. Konto brankára Veszelinova nezaťažili ani raz. Na Žitnom ostrove to bude pre nich ťažká odveta.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

DAC 1904 Dunajská Streda

DAC 1904 Dunajská Streda

  • Veszelinov
  • Blackman
  • Kružliak (40. Risvanis)
  • Brunetti
  • Muhamedbegović
  • Káčer (46. Nicolaescu)
  • Dimun (C)
  • Veselovský (66. Kalmar)
  • Andzouana (46. Szanthó)
  • Krstović (81. Balogh)
  • Moumou
Víkingur Gøta

Víkingur Gøta

  • Reynatrod
  • Hansen (75. Brunni)
  • G. Vatnhamar
  • A. Gregersen (C)
  • B. Gregersen (75. Jonhardsson)
  • Svensson
  • Mneney (75. Johansen)
  • S. Vatnhamar
  • Turi (75. Justinussen)
  • A. Olsen (75. Joensen)
  • A.L. Olsen